HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyre élethűbbek a nyomtatott cosplay-kellékek

ferenck 2020.06.30. 08:00

A populáris kultúrára különösen Ázsiában, azon belül főként Japánban komoly hatást gyakorló cosplay a costume play kifejezés rövidítése, az előadó-művészet ága, amelyben a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy-egy karaktert, ötletet, koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő illetve viselő személyek, a cosplayesek, az 1990-es évek óta külön szubkultúrákat alkotnak, a középpontban (motivációként) leggyakrabban a különleges szerepjátékok iránti lelkesedésük áll.

A 3D nyomtatás a cosplay-t, a játék-, sci-fi- és fantasy-rajongók egyik kedvenc szórakozását is alapvetően megváltoztatja, a technológiával egyre élethűbbek, gyorsabban megvalósíthatók a jelmezek és a kellékek. A tervezők főként mangákból, animékből, filmekből, játékokból és képregényekből merítenek.

3dnyomtatas_cosplay_1.jpg

A technológia fejlődésével az utánzatok autentikusak lettek, sci-fi- és fantasy-világok komplex kelléktára készíthető el vele. Elég felmenni a Thingiverse oldalra, és számos innovatív ötletet, különleges projekteket ismerhetünk meg.

Teljes és komplex iparág alakul ki, komoly ökoszisztémával, egymást segítő szereplőkkel.

3dnyomtatas_cosplay0_1.jpg

A német Lightning Cosplay többfajta megoldással, köztük additív gyártással is kedveskedik ügyfeleinek. A két alapító, Laura Jansen és Ralf Zimmerman 2012 óta tervez képregény- és játékrajongóknak ruhákat különleges eseményekre. Az egyre jobb visszajelzéseket tapasztalva, 2015-ben megalapították a mára nemzetközileg is elismert, játékcégekkel (Bethesda, THQ Nordic, CD Projekt) együttműködő startupot.

A 3D nyomtatás meghatározó szerepet játszik tevékenységükben, lehetővé teszi kiváló minőségű és élethű modellek létrehozását, amelyek mintha egyenesen az adott játékból érkeznének. Előtte szinte mindent kézzel végeztek, és ugyan nem mondtak le róla, a 3DP-vel jól kiegészítik egymást, viszont egyértelműen az utóbbival tudtak szintet lépni.

„Legtöbb projektünk játékproducerek megbízásából indul. Azt szeretnék, hogy virtuális hőseik életre keljenek promóciós rendezvényeiken. Először sok screenshotot kapunk és elemzünk egy-egy karakterről, meghatározzuk, hogyan néz ki különböző szögekből. Ezt követően kezdjük el a teljes jelmez 3D modellezését. Amikor kész, tudjuk, hogy az egyedi részletek lehetővé teszik a kívánt eredményt” – nyilatkozta Zimmerman.

Címkék: sci-fi cosplay játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1515971234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása