HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kutatási projekt a fenntartható fémnyomtatásról

ferenck 2020.06.17. 08:00

A klímakatasztrófa egyre gyakrabban veti fel egyes technológiák fenntarthatóságának a kérdését. Mind több területen igyekeznek érvényesíteni környezetbarát szempontokat, többéves trend az infokommunikációs megoldások „kizöldülése.” A koronavírus-járvány árnyékában a téma még fontosabbá vált, és az eddigi kutatások alapján a 3D nyomtatás jelentősen hozzájárulhat egy „zöldebb” jövőhöz.

Az Additív Gyártók Zöld Kereskedelmi Szövetsége (AMGTA), a 3DP környezetbarát előnyeit promótáló kereskedelmi csoport, június elején jelentette be, hogy a fémnyomtatás környezeti fenntarthatóságáról készít akadémiai tanulmányt.

3dnyomtatas_fenntarthato_femnyomtatas.jpg

A kutatást a környezetbarát mérnöki megoldásokkal foglalkozó, azokra specializálódott és a terület egyik legnagyobb nemzetközi tekintélyének számító, a Delfti Műszaki Egyetemen (Hollandia) dolgozó Jeremy Faludi fogja vezetni.

„Izgatottan jelentjük be első kutatási projektünket, és hogy együtt dolgozhatunk Faludival. A projekttel tagjaink és a nagyközönség a fenntarthatóság előnyeit bemutató felméréshez férhet hozzá. Faludi úr a terület elismert kutatója, és érdeklődéssel várjuk, hogy jobb áttekintést nyerjünk a területről, kutatási témáiról” – nyilatkozta az együttműködésről Sherry Handel, az AMGTA ügyvezető igazgatója.

A korábban a Stanfordon, a Minneapolis College of Art and Designon is oktató, végzettségét tekintve gépészmérnök Faludi a fenntartható tervezés elismert stratégája és kutatója, emellett a terméktervezésben is komoly tapasztalatokkal rendelkezik. A Delfti Műszaki Egyetemen a körkörös gazdasággal és a „zöld” 3D nyomtatással foglalkozik.

A kutatás az eddigi szakanyagokat fogja értékelni, bemutatni, és megfogalmazza, mely területen előnyösebb a fémalapú additív gyártás, mint a régebbi gyártómódszerek. Ugyanakkor azokat a területeket is azonosítja, ahol súlyosabb környezeti következményei lehetnek. Az iparágnak és a befektetőknek is ajánlásokat fog tenni, mikre kell fókuszálni a fenntartható jövőért.

Címkék: jövő környezetvédelem környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7015738952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása