HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megújította szoftvereit a 3D Systems

ferenck 2020.06.02. 08:00

A 3D nyomtatótechnológiák egyik legfontosabb szereplője, a 3D Systems bemutatta Geomagic Design X és a Geomagic Wrap 3D szkenfeldolgozó szoftvercsomagjai a munkamenetet áramvonalasabbá tevő, a szkenekből kiváló minőségű és nagyon pontos termékek létrehozásában rengeteget segítő új verzióit.

A szakterületen belül a 3D Systems rendelkezik a legnagyobb „fordított mérnöki tevékenység” (reverse engineering) szoftver portfolióval, több közülük kategóriájában a legjobb terméknek számít. A Geomagic a robusztus 3D szkenfeldolgozást és a CAD-tervezés funkcionalitását kombinálja egybe, a gyártóknak sokat segít a fejlesztési ciklus felgyorsításában.

Az új verziók az eddiginél sokkal gyorsabb és pontosabb munkamenetet garantálnak, csökkentik a műveletek teljes költségét, az azokat használó cégek könnyebben megőrizhetik versenyelőnyüket.

3dnyomtatas_3dsystems_5.jpg

A Geomagic Design X 2020 széleskörben hasznos reverse engineering eszköztár. A munkaterület 2D jellege miatt CAD programban kifejezetten nehéz elforgatott 3D részek modellezése. Eddig főként a próba-hiba elve és módszere dominált, és a pontosságot gyakran feláldozták a funkcionalitás oltárán. A Design X új funkcióval, széleskörű 3D hálófeldolgozó eszközökkel oldja meg a problémát: a felhasználó „szétbontja” a hálót, kivonatolja a 2D szkeccset, elvégzi a szükséges módosításokat, az új szkeccset pedig 3D formába csomagolja vissza.

A 3D Systems szerint a nagyobb pontosság mellett 94 százalékos hatékonyság az eredmény. Az új szelektív felület megoldások leegyszerűsítik a CAD fájl szkennelt 3D hálóból történő hibrid modellezését.

A kereskedelmi forgalomba júliusban kerülő Geomagic Wrap 2021 a  szoftver azon funkcióján alapul, hogy a 3D szkenadatokat és importált fájlokat használható 3D modellekké alakítja át. A 3D Systems szerint kategóriájában az egyetlen automatizált (Python-alapú) szkriptelést használó szoftvercsomag. A friss változat textúra-térképek módosítását biztosító eszközei komoly minőség-, például színjavulást eredményeznek, komplex geometriákat is remekül kezelnek, így azokhoz nem kell külön program.

Mindkét Geomagic szoftver nagy kedvezménnyel rendelhető csomagban a piacvezető, professzionális kézi 3D szkenner gyártó termékeivel, az Artec 3D szkennerekkel.

Címkék: szoftver 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1115711582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása