HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ legnagyobb 3D nyomtatóhálózata a Covid-19 ellen

ferenck 2020.05.05. 08:00

Az Amszterdamból 2013-ban indult 3D Hubs 3D nyomtatók világméretű hálózata. A tagok megosztják gépkapacitásaikat, hasznosítják a kihasználatlanokat (egyben pénzt is kereshetnek vele), folyamatosan alakulnak új csomópontok. Tervezők feltölthetik munkáikat a hálózat honlapjára, és ugyanonnan kiválaszthatják a legközelebbi printert.

A hálózat széleskörű hozzáférést biztosít a gépekhez, amellyel lokalizálta a termékelőállítást, és lehetőséget is teremtett a nyomatok egyéni ízlés és személyes óhajok szerinti kidolgozására. A gyártás felgyorsult, és demokratizálódott is.

A 3D Hubs a technológia történetének egyik legnagyszerűbb „jelensége”, és nemcsak géphálózat, hanem az iparág mindenkori helyzetéről pontos képet adó forrás is.

3dnyomtatas_prusa.jpg

Az alulról épülő, decentralizált maker-közösség értelemszerűen a koronavírus-járvány elleni küzdelemből is kiveszi a részét. A 3D Hubs a közösség ezirányú koordinálását és finanszírozását is végzi, miközben szedi össze a munkához szükséges forrásokat.

„A világ sokezer tervezője és mérnöke vesz részt életmentő alkalmazások részeinek megtervezésében. Azon vagyunk, hogy ezek a darabok a leghamarabb eljussanak azokhoz, akiknek szükségük van rájuk. A pénzügyi alap elindításával és a globális gyártókapacitásunk rendelkezésre bocsátásával, amennyire csak lehet, felgyorsítjuk ezeket a kezdeményezéseket” – jelentette ki Brian Garret, a 3D Hubs egyik vezetője, társalapítója.

A járvány terjedésével egyre nagyobb nyomás nehezedik a kórházakra és más egészségügyi létesítményekre, amelyekben gyakran nincs a Covid-19 megfékezéséhez elengedhetetlen, az orvosok, ápolók egészségét óvó, kulcsfontosságú elegendő kritikus felszerelés, védőöltözék. A földkerekség minden pontján indultak a „frontvonalban harcolókat” segítő kezdeményezések, például gyorsan fejlesztenek és gyártanak maszkokat, lélegeztetőgépeket. A gyártás feltételei viszont több helyen nem adottak, és a gyors munkához szükséges kapacitások sem állnak rendelkezésre.

A 3D Hubs Covid-19 Gyártási Alap kezdeményezése pontosan rajtuk segít – a projekteket összekapcsolják a szabad gyártóeszközökkel, és az anyagiakat is igyekeznek előteremteni hozzájuk.

Címkék: Maker kultúra 3D Hubs koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3715645154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása