HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Érintés nélküli ajtónyitás

ferenck 2020.04.24. 08:00

A koronavírus-járvány, sok más technológiához hasonlóan, a 3D nyomtatásra is komoly hatással van. A 3DP fontos szerepet játszik az epidémia elleni harcban, maszkoktól kezdve lélegeztetőgép-részekig, szinte mindent printelnek, aminek az egészségügyben hasznát vehetik.

A belgiumi Materialise, a földkerekség egyik legismertebb 3DP szolgáltatója, kapukilincshez tervezett a kontakt nélküli fogást lehetővé tevő kiegészítő darabot.

3dnyomtatas_materialise_7.jpg

A nyomat rendeltetése természetesen a fertőzés megakadályozása. Nap, mint nap hozzáérünk házunk, lakásunk kapujához. Kézzel fogjuk meg, és ez „békeidőben” teljesen normális, világjárvány idején viszont pont az ilyen darabok válnak könnyen vírusgócokká, az egyik legvalószínűbb „vírus-továbbadó” tárggyá.

Egy nap alatt sokan nyúlnak hozzájuk, kerülnek fizikai kapcsolatba velük. Közterületen, például irodákban vagy kórházakban pedig értelemszerűen sokkal többen, mint a lakásokban. A mikróbák a tenyerünkre, ujjbegyünkre stb. kerülnek.

A printelt kiegészítő pont ezt akadályozza meg. Csuklónk köré tesszük, a kilincshez passzintjuk, és az, a testrésszel érintés nélkül kapcsolatba lépve, máris nyitja az ajtót.

A Materialise a fájlt ingyen elérhetővé, bárki által letölthetővé tette. A kiegészítő összeszerelése két lépésből áll, négy csavar és négy anyacsavar kell hozzá.

Viszont sokan vannak, akiknek nincs választásuk, mert mindenképpen kilincshez kell nyúlniuk. Egy, sebészi 3D nyomtatásra szakosodott szaúd-arábiai orvos, Moath Abuaysha rájuk gondolva tervezett printelhető dupla csuklócsatot. Azzal tudják megtartani a fertőtlenítő folyadékot.

Címkék: Materialise koronavírus

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7515615962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoolKoon 2020.04.25. 12:49:27

lol, a képen pont az látszik, ahogy az a nyomtatható csodakütyü eltörik éppen :D
süti beállítások módosítása