HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csokoládéfantáziák

ferenck 2020.03.24. 08:00

Az ételnyomtatás a 3DP egyik legspeciálisabb területe, különböző szempontok és attitűdök feszülnek egymásnak, egyelőre inkább csak kuriózum, esetenként telitalálat, hibátlan újrahasznosítás, máskor viszont feleslegesnek tűnő kísérletezés.

Édességeket évek óta printelnek, több-kevesebb sikerrel, csokoládét különösen, Japánban például Valentin-napkor szoktak szerelmesek printelt cukrászfantáziákkal kedveskedni szívük választottjának.

A csokinyomtatás sem új, többek között a Mycusini kávéautomata méretű csokiprintere jóvoltából a technika már eljutott egyes otthonokba.

3dnyomtatas_monalisa.jpg

Most egy svájci csokoládégyártó ajánlotta fel szakácsoknak, hogy elképzeléseiket 3D-ben printelt csokivalósággá alakítja. Ha valami szokatlanról álmodozunk, de nem vagyunk biztosak a kivitelezésben, akkor ők, a Barry Callebaut Csoport lehet a megoldás. Mona Lisa 3D stúdiójukban ugyanis saját technológiával alakítanak ilyen-olyan darabokat belga csokoládéból készült nyomattá.

Ügyfeleiknek csak a tervet, méret- és formapreferenciákat kell eljuttatni a céghez, a többit elvégzik a Barry Callebaut Csoport tervezői. Első lépésben digitális prototípust, majd miután azt elfogadták, jöhet a végtermék, amit annyiszor printelnek, ahányszor csak akarjuk, aztán kiszállítják.

Jordi Roca, elismert cukrász egyedi édességet készített a Mona Lisa 3D Stúdióval. Flor de Cacao a csokicsoda neve.

„Bármilyen újfajta tervet elképzelek, megelevenedik, valósággá válik” – nyilatkozta a technológiáról.

A Barry Callebaut Csoport technológiájával többezer darab nyomtatható egyszerre. Szerintük mindenféle kajára és italra is átültethető, aztán a gasztrovarázsokról jöhetnek a hibátlan Instagram-posztok.

Hagyományos technikákkal összehasonlítva, a Mona Lisa 3D Stúdióval időigényes lépések, például öntőformák készítése és tesztelése hagyható ki, és így jócskán csökken a csokikészítéssel töltött idő.

Címkék: csokoládé

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10015501624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.