HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás kézi programozás nélkül

ferenck 2020.02.26. 08:00

A Zürich-székhelyű svájci-svéd multinacionális elektromos felszerelésgyártó, több mint 100 országban 147 ezer személyt alkalmazó, Fortune 500-as ABB robotikai részlege, az ABB Robotics 3D nyomtatószoftvert mutatott be szimulációs programjához.

Az új funkció jelentősen hozzájárul, hogy a felhasználók úgy programozzanak ABB robotokat, hogy az additív gyártás 30 perccel később kezdődjön meg. A cég el akarja érni, hogy új 3DP szoftverét ne kelljen kézileg programozni, amivel jelentősen felgyorsul például a prototípus-készítés.

„Új 3DP szoftverünkkel gyorsabb és áramvonalasabb. 3DP folyamatot kínálunk ügyfeleleinknek. Ha ehhez hozzáadjuk robotjaink teljesítményét, akkor a gyártók sokféle ipari alkalmazáshoz hatékonyabban készíthetnek remek minőségű nyomtatott tárgyakat” – nyilatkozta Steven Wyatt, az egyik vezető.

3dnyomtatas_abb.jpg

Az ABB robotikai felszereléseit többféleképpen alkalmazzák a 3D nyomtatás világában.

Például a RAM (Robotic Additive Manufacturing) technológiákat fejlesztő MX3D nagyléptékű projektjeiről, 12 méter hosszú acélhídról stb. ismert. Ők is az ABB robotkarjait használják. Egy másik fontos szereplő, az Amey brit infrastrukturális szolgáltató vonatok felújításánál használja az ABB technológiáját.

A RobotStudio szimulációs és offline programozó szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó távoli PC-ről programozzon robotot, és közben semmiféle munkamenetet nem zavar meg vele. A userek ennek megfelelően olyan feladatokat végeznek el így, mint a tréning, programozás, optimalizálás stb.

A cég új 3DP szoftverét PowerPac portfolióján keresztül integrálta a RobotStudioba. A program megoldást kínál a szabvány technikákkal kivitelezett 3D nyomtatáshoz kapcsolódó időproblémákra. Szabvány szeletelőszoftver-terveket az ABB szimulációs környezetbe transzportál, robotkóddá konvertál, amellyel leegyszerűsödik a CAD-tervek modellezésének végső fázisa.

Címkék: szoftver robot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1815416776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása