HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Beatles ihlette basszusgitár

ferenck 2020.02.21. 08:00

Olaf Diegel elsősorban a 3D nyomtatási piacra összpontosító és remek elemzéseket készítő, független Wohlers Associates konzultációs cég egyik „arca”, viszont az ODD Guitars vállalkozás alapítójaként egyedire alakítható gitárokat is tervez, nyomtat.

Legutóbbi munkája egy, a legendás Beatles zenekar által ihletett basszusgitár. A Beatlemania névre és ránézésre egyaránt tetszetős hangszer testét nyomtatta, a felületét pedig felesége, Akiko kézileg festette.

A Beatles-hatás leginkább a gitár testén érhető tetten, amelyet Paul McCartney hegedű-formájú Hofner basszusgitárja inspirált, de a hangszeren lévő más dekorációs elemek, finom részletek is a liverpooli csapat számai előtti tisztelgésekként értelmezhetők.

3dnyomtatas_gitar_1.jpg

Az új basszusgitáron nem akármilyen hangjegy-sorozatokat is találunk, mégpedig a Yesterday kottáját. A hangszer belseje szintén emlékekkel zsúfolt: megjelenik a Sárga Tengeralattjáró, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band dobfelszerelése, John Lennon szemüvege, és törvényszerűen az az ikonikus kép is, amikor a zenekar tagjai átmennek az Abbey Roadon. Sőt, George Harrison Rickenbacker gitárjának miniatűr változata is feltűnik.

A zenekart és korát más motívumok is felidézik: a hippi-éra jellegzetes virágjai, a Love és a Peace szavak, békeszimbólumok.

Diegel a gitár külső testét szelektív lézeres szinterezéssel, Polyamide 220 anyagból készítette, míg a test központi részeihez juharfát használt.

„Az ODD gitárok személyesre, egyedi ízlés szerint alakíthatók. Kiaknázzák a 3D nyomtatás és alkalmazásainak határait, korlátait. A technológiával hagyományos megoldásokkal kivitelezhetetlen tervek is megvalósíthatók” – mondta Diegel.

Basszusgitárja egyrészt a Beatles előtti tisztelgés, másrészt tökéletes bizonyíték a 3DP kreatív alkalmazására.

Címkék: zene gitár hangszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9315407982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása