HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dél-Afrikában 3D nyomtatással segítenek vak gyerekeken

ferenck 2020.01.22. 08:00

Vakokat és gyengénlátokat nehéz megfelelő minőségi oktatási eszközökkel ellátni. A Braille-írás elsajátítása eleve költséges és nem is mindig hatékony, míg a segítő technológiák, például az internetezésben hasznos képernyőolvasó szoftverek nem szerezhetők be mindenhol.

A földkerekségen élő 285 millió vak és gyengénlátó személynek az információ kezelésére alkalmas, hozzáférhető formátumban kell eljuttatni az anyagokat. A 3D nyomtatás sokat segíthet, mert a szemléltető célzatú nyomatok tapinthatók, megfoghatók.

3dnyomtatas_delafrika0.jpg

A vakokkal és gyengénlátókkal foglalkozó dél-afrikai nemzeti szervezet, az SANCB decemberben oktatási kampányt indított (3DPrinting4TheBlind), különféle tárgyak nyomatait várják, amelyeket iskolákban használnak szemléltető céllal. Bárki, bárhonnan részt vehet, 1-3 printelt darabot küldhet a szervezőknek, a diákok pedig új formákat, alakzatokat és tárgyakat ismerhetnek meg.

A kivitelezésben az ország egyik legnagyobb 3DP boltja, a 3D Printing Shop is részt vesz, az érdeklődőknek ők állították össze a 31 választható tárgyat tartalmazó listát. A nyomatok között állatok, anatómiai modellek és járművek is szerepelnek, méretüket 100x100x100 milliméterben határozták meg.

3dnyomtatas_delafrika.jpg

„Mivel az oktatási eszközök elég drágák, látáskárosult gyerekeknek pedig problémát okoz kétdimenziós fogalmak megértése, eldöntöttük, hogy legjobb, ha 3D-ben kinyomtatjuk őket. Megfizethető és könnyen használható printerekkel szülők vagy ápolók összeállhatnak, bármilyen olyan modellt kidolgozhatnak és kinyomtathatnak, amiket a gyerekeknek szeretnének adni” – nyilatkozta Bishop Boshielo, a 3D Printing Store marketingmenedzsere.

Az SANCB több mint 20 speciális iskolát támogat, köztük az Optima College speciális intézményt, ahol a diákok például üzleti és számítógépes ismereteket tanulhatnak. A cél, hogy teljesen önállóvá váljanak.

A szervezet közölte: idén több hasonló kampányra számíthatunk. Bishop pedig bizakodik, hogy a gyerekeknek nagyon tetszenek majd a korábban csak két dimenzióban érzékelt modellek, és élvezik a velük folytatott interakciókat. Elmondta, hogy a dél-afrikai 3DP közösség ugyan még kicsi, de folyamatosan növekszik, mert egyre többen megértik a technológia jelentőségét.

A kampány január 31-én zárul, addig várják a nyomatokat.

Címkék: oktatás Afrika vakok és gyengén látók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9615345654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása