HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Portálon követhetjük a szabványvilág újdonságait

ferenck 2019.12.12. 08:00

Jó hír az additív gyártás egyre összetettebb szabványvilágát figyelemmel követők számára, hogy az akcelerátor szerepet betöltő ohiói America Makes és az Amerikai Nemzeti Szabványintézet, az ANSI interaktív online portált indított a területről.

Hiánypótló feladatra vállalkoztak, a 3D nyomtatás szabványügyi hézagait igyekeznek betölteni. A portált szabványokat kidolgozó szervezetek munkái alapján folyamatosan fogják frissíteni, az új információkat mihamarabb akarják eljuttatni a szakmabeli közönségnek.

„A portál segít az Additív Gyártás Szabványosítási Együttműködés (AMSC) élő dokumentummá alakításában, az érintettek folyamatos infókat kapnak a legújabb szabványügyi fejleményekről” – nyilatkozta érthető elégedettséggel John Wilczynski, az America Makes vezérigazgatója.

3dnyomtatas_americamaking.jpg

A 2016 márciusában indult, az USA Védelmi Minisztériuma által finanszírozott AMSC az egész szektort felölelő, ipari szintű szabványosítást és specifikációkat hivatott kidolgozni. Segíti a 3D nyomtatás különféle aspektusaira szabványokat fejlesztő szervezeteket; konzisztens, ellentmondásmentes, egymással harmonizáló szabványsorokban gondolkoznak.

2017 márciusában indították be „útitervük” kulcsfontosságú iparágakra (légjármű-, védelmi ipar, medicina) összpontosító 1.0 változatát. Az anyagban 89 hézagot azonosítottak.

Egy évvel később jött a 2.0, az első frissített változata, 93 megoldandó problémával. A kidolgozásban több mint 150 érintett (GE, EOS, Autodesk, Boeing, 3D Systems, Apple stb.) vett részt.

A 2.0-ban felsorolt hiányosságokat (is) leíró AMSC portállal a problémakör még behatóbban tanulmányozható. A tervben definiált részekre oszlik: tervezés, anyagok, folyamatirányítás, utófeldolgozás, kész darabok tulajdonságai, minősítés és hitelesítés, kiértékelés, karbantartás és javítás.

„Az ANSI mindig hozzáadott értékekkel akarja gazdagítani a közösséget, a portál pedig a 3DP szabványok állapotáról kínál egyszerű módszert a felhasználóknak” – jelentette ki Joe Bhatia, az ANSI elnöke.

Címkék: szabvány specifikációk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5715263404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csb 2019.12.14. 00:00:55

Amerikai. Nyilvan inch alapu lesz minden, ugy, ahogy a vilagon kb. sehol mashol sem. De jo!
Nem baj, masok majd csinaknak masik szabvanyt, hogy abbol is legyen legalabb ketto. :(
süti beállítások módosítása