HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Díjnyertes nyomtatóanyagok

ferenck 2019.10.22. 08:00

Sokasodnak, szaporodnak, egyre jobb minőségűek a nyomtatóanyagok, szálak, porok, labdacsok. Kísérletezés és innováció, partnerségek és számtalan alkalmazás – kevés alterület jelzi ennyire, hogy a 3D nyomtatás valóban nagykorúvá, komplett és szerteágazó iparággá érett.

A portugál nyomtatószál (filament) gyártó Filkamp például együttműködési szerződést írt alá a GoPrint3D brit viszonteladóval. Utóbbi az Egyesült Királyságban piacra dobja, értékesíti, terjeszti a Filkamp termékeit (többek között. PLA-N, Nylon, PET-G).

A GoPrint3D közben bővítette portfolióját, most már printereket is kínál, nem is akármilyeneket, hanem a HP MJF gépeit.

3dnyomtatas_anyagok_3.jpg

A holland Liqcreate anyaggyártó új műgyantát mutatott be. A matt, átlátszó és bőr/őszibarack-színben beszerezhető LCD és DLP (műgyanta) printerekkel kompatibilis Lopcreate Premiumot fogászati alkalmazásokra szánják, újfent tanúsítva, hogy a 3DP mennyire fontossá vált ezen a területen.

A szintén holland colorFabb a nemzetközi polimer beszállító igusnak kínál válogatott nyomtatószálakat.

Az Aubert & Duval francia fémfeldolgozás-specialista és az ötvözeteket kidolgozó brit OxMet Technologies együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a francia cég a jövőben az OxMet egyik anyagát, a nagyon erős és a magas hőmérsékletet jól tűrő ABD-XAM nikkelalapú port (is) értékesíti.

Az Aubert & Duval idén a kanadai plazmaspecialista PyroGenesisszel szintén szerződést kötött; porokat fognak készíteni.

„Az additív gyártás egyedi és innovatív folyamat, viszont a benne lévő valós potenciál kiaknázásához új anyagokra van szükség. Az új partnerséggel két remekül teljesítő ötvözetet juttatunk el a fogyasztókhoz. Érdeklődéssel várjuk, hogy mit hoznak ki belőlük” – jelentette ki Olivier Dubois, az Aubert & Duval egyik elnökhelyettese.

A VBN Components svéd anyaggyártó porkohászati keményfémet jelentett be. A Vibenite 480 minőségéről mindent elárul, hogy additív gyártás kategóriában elnyerte az MM Maschinemarkt idei innováció díját.

Címkék: innovátorok HP nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8415163482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása