HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges anyag széleskörű nyomtatását teszi lehetővé a Markforged

ferenck 2019.09.27. 08:00

A Markforged bejelentette, hogy mostantól Metal X rendszerén is használható a kiváló teljesítményt nyújtó nikkelalapú Inconel 625 szuperötvözet. A bejelentés azért fontos, mert így az eddigieknél sokkal többen tudnak majd dolgozni az anyaggal.

Az Inconel 625-öt azokban az alkalmazásokban kedvelik leginkább, amelyekben alapvető kritérium, hogy a nyomat ellenálljon a rozsdásodásnak, és jól tűrje a magas hőmérsékletet – többek között turbinákhoz, hidraulikához, szelepekhez, csővezetékekhez, speciális ipari felszerelésekhez stb. Nukleáris és védelmi szektor, légjármű-ipar, energetika, vegyipar, tengeri felhasználások, az alkalmazási területek listája folyamatosan bővül.

3dnyomtatas_markforged_3.jpg

Exon rendszerek pár éve dolgoznak vele, porágyas fúzióval, mások binder jettinggel (is). Az SLM Solutions, az Admatec, a 3D Systems, a GE és az EOS gépein szintén használható az anyag, a Stratasys Directtől és más cégektől 625-tel printelt részek rendelhetők.

Az eddigi problémát a terjedelmes rendszerek és a csillagászati ár jelentette. Az anyaggal való gyártás bonyolult folyamat.

3dnyomtatas_markforged0_3.jpg

Ezen a ponton robbant a Markforged. A más ipari gépekhez képest igen költséghatékony Metal X-szel az Inconel 625 kb. tizedannyi áron használható, azaz lényegesen olcsóbb, és így a felhasználók sokkal szélesebb köre élhet a csodaanyag adta lehetőségekkel.

A binder jettinget és a Markforged porágyas fúzió technológiáját összehasonlítva kiderül, hogy az utóbbival készült nyomatok pontosabbak, jobbak. A cég sok ipari szegmensbe juttathatja el az eddig nagyon egzotikusnak tűnt anyagot, és mellettük a helyi gyártás fellendüléséhez is jelentősen hozzájárulhat.

„Az Inconel hagyományosan drága anyag, nehéz dolgozni vele. A Markforged előtt sokaknak kellett beszállítóra várni, komoly összegeket fektetni öntőformákba, vagy rengeteg munkával járó, magasan képzett szakemberek jelenlétét igénylő poralapú folyamatokat vásárolni. Az Inconel 625-tel való munka mostantól gyors, biztonságos és megfizethető” – nyilatkozta Jon Reilly, a Markforged termékfejlesztési elnökhelyettese.

A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: ipar nyomtatóanyagok FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3915171924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása