HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Színpompás orvosi és állatorvosi 3D modellek

ferenck 2019.09.23. 08:00

A 2019-ben alapított párizsi Bone 3D-t újgenerációs implantátumok, protézisek, rögzítő kötések, gipszek tervezésére és additív gyártására találták ki. A termékeket orvosok és állatorvosok is használhatják. (Bone egyébként csontot jelent.)

A cég nemrég vásárolt egy Stratasys J750 printert, amellyel beteg-specifikus, személyre szabott sebészi útmutatókat és szimulátorokat akarnak létrehozni.

3dnyomtatas_bone.jpg

A technológia lehetővé teszi, hogy a tervezéstől a modellek kidolgozásáig, jelentős mértékben felgyorsítsanak munkafolyamatokat.

„Fantasztikus, hogy ha délután 2-kor megtervezünk valamit, néhány óra múlva már tesztelhetjük is” – nyilatkozta elégedetten az alapító-igazgató Jérémy Adam, majd elmondta, hogy céljaikhoz, ultrapontos darabokhoz megbízható, és több anyaggal (multi-material) dolgozó gépre volt szükségük.

A J750 teljes színskálában pompázó, különféle anyagokból álló orvosi modellek elkészítését teszi lehetővé. A printer pontosan megfelel Adam és munkatársai céljainak.

3dnyomtatas_bone0.jpg

„Telepítése óta, ténylegesen megváltoztatta, hogy mire és milyen gyorsan vagyunk képesek. Tevékenységünk központi eleme, eddig a nagyon pontos modellek gyártásában és a kutatásfejlesztésben is komoly hasznát vettük” – magyarázza Adam, akinek pozitív meglepetést okozott a „mérettartósság” fenntartása, és hogy csak minimálisak a torzulások, deformálódások.

A printerrel 360 ezernél több színárnyalatot, és változatos, köztük kemény, rugalmas, átlátszatlan és áttetsző anyagokat használhatnak. A lehetőségek bősége komoly segítség a tervezőknek élethű prototípusok, modellek kidolgozásához.

A J750 jóval hatékonyabb a korábbi PolyJet rendszereknél.

Adams másik célja, hogy a printerrel sebészek gyakorlásában is részt vegyenek, kihívásokkal teli forgatókönyveken teszteljék ismereteiket, tudásukat, tanuljanak belőlük, és az elsajátított készségeket a műtőasztal mellett hasznosítsák. A szimulátor kereskedelmi forgalmazása előtt azonban finomhangolásra lesz szükségük.

„A Stratasys technológia tesz bizakodóvá, hogy céljainkat megvalósítjuk” – összegez az elnök.

Címkék: orvosi Stratasys multi-material

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7015051692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása