HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szuperötvözetek különleges alkalmazásokhoz

ferenck 2019.09.16. 08:00

A szuperötvözetek kiváló mechanikai tulajdonságaik miatt extrém feltételek mellett is megdolgozhatók, egyes hegesztésre nem alkalmas osztályaik viszont nehezen nyomtathatók.

A binder jetting fémnyomtató technológiájáról ismert svéd Digital Metal megoldotta a problémát, és bejelentett két szuperötvözetet (DM 247, DM 625). A fejlesztés oka, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az additív gyártással kompatibilis szuperötvözetek iránt. Alkalmazásuk a lég- és a gépjármű-ipar mellett más szektorokban is várható.

3dnyomtatas_szuperotvozetek.jpg

„Tökéletes kombinációt, binder jetting technológiánkat és a printereinkre kitalált szuperötvözeteket kínálunk nekik” – nyilatkozta Ralf Carlström, a Digital Metal vezérigazgatója.

Az említett rendszer, a globális szabványügyi szervezet UL LLC tesztjén kiválóan teljesítő DM P2500fémprinter részletesen kidolgozott, 35 mikron felbontású darabok nyomtatására alkalmas. Mihelyst kész, a kötőanyagok eltávolításához második szinterező folyamatra is szükség van.

A gépet az autó- és légjármű-ipar szereplői vásárolják, például a svéd Koenigsegg és a Volvo, illetve a Honeywell. A Francia Gépipari Technikai Központ létesítményében két printert telepített. A szabványügyi bizonylatokkal elismert printer a brit, az amerikai és a kanadai piacon is sikeres lehet.

A nagyon masszív és a korróziónak ellenálló szuperötvözetek a Digital Metal szerint különösen komoly kihívásokkal járó alkalmazásokhoz ajánlottak. Mind a gép- mind a légjármű-ipar tele van ilyenekkel.

A cég binder jetting technológiájával szobahőmérsékleten is printelhetnek, nincs szükség különösebb melegítésre, majd a külön szinterező lépésnél a szuperötvözet olvasztás nélkül tömöríthető, és a szinterezési hőfokról történő hűtéshez sem kellenek különleges megoldások.

Címkék: anyagtudomány fémnyomtatás ötvözetek binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9315039840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása