HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gépi tanulás a nyomtatási munkafolyamban

ferenck 2019.07.24. 08:00

A 2014-ben alapított berlini 3YOURMIND 3D nyomtatószoftverei, végpontok közötti (end-to-end) munkafolyam-kezelő platformja, agilis gyártáskivitelező rendszere (Agile MES) vállalatok számára készült megoldások.

Az Agile MES segít a pontos árazásban, fájlkezelésben, utasítások automatikus feldolgozásában, a gyártósor átlátható követésében. A rendszerrel a munkatervezés és alkatrészgyártás automatizálása a cél.

3dnyomtatas_3yourmind0_1.jpg

A vállalat szerint a gépi tanulással felgyorsulnak ezek a folyamatok, az additív gyártás (AM) eléri az automatizáció Ipar 4.0-hoz szükséges szintjét.

A Berlini Befektetési Bank és az Európai Regionális Fejlesztési Alap bejelentette: a gépi tanulás integrálására 1,3 millió euróval támogatja a 3YOURMIND-ot.

A támogatás lehetővé teszi a szoftverek programozási feladataiban segítő mesterséges ideghálók használatát.

3dnyomtatas_3yourmind_1.jpg

Szükség is lesz rájuk, mert az additív gyártás erősen adatvezérelt munkafolyamattá alakult át, egyre több az információ, a feldolgozás egyre problémásabb, nehézkesebb mesterséges intelligencia és automatizáció nélkül. A cég adatokból kinyert információkkal kapcsolja össze és optimalizálja a munkafolyamat elemeit; népszerű szoftverei a terület világvetetőinek számítanak.

Szoftverinfrastruktúrájuk az agilis gyártást, a termelés fogyasztói szükségletekhez történő és a vállalat erőforrásait figyelembe vevő gyors és hajszálpontos alkalmazását hivatott maximálisan támogatni.

„Szoftvereinkkel cégek egyszerűen és költséghatékonyan kapcsolódhatnak be az additív gyártásba, igényeik szerint méretezhetik azt. Még több gépi tanulással az AM programok eredményessége megsokszorozódik” – jelentette ki Stephan Kühr vezérigazgató.

A Pro FIT Berlin program keretében, a 2018 októberében indult Intelligens 3D nyomtatás projekt részeként kapott támogatással a 3YOURMIND printelt részek adatait és a platformhasználatot is elemzi. Az adatok kiértékelésével igyekeznek kódolási mintázatokat azonosítani, amelyeket aztán a munkafolyamatban tesztelnek, felgyorsítva a részek kiválasztását, gyártási ajánlásokat, ütemezést stb.

A gépi tanulás teljes integrációja kb. két évig tarthat.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6014974030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása