HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás forradalmasíthatja az ausztrál bányászatot

ferenck 2019.07.22. 08:00

A Sydney Műszaki Egyetem (UTS), az integrált szolgáltatásokat kínáló Downer Csoport bányászattal foglalkozó Mineral Technologies leányvállalata és az Innovatív Gyártás CRC (IMCRC) egy éve kezdett ásványokat szétválasztó és bányászműszereket előállító 3DP technológiákkal foglalkozni.

Az első év eredményei, egy kicsi nyomtató és gépkód, a kiválasztott spirálmodell miniatürizált változata után, hamarosan 3D printer építésébe fognak.

3dnyomtatas_banyaszat.jpg

A spirálokat bányászati, mezőgazdasági és újrahasznosítási munkáknál értékes ásványok elkülönítésére használják. A 3D nyomtatással készülő változattal a Mineral Technologies helyben, valós időben végezheti el a munkát, amellyel időt és anyagiakat takarít meg.

Másik előnye a környezeti hatás, mivel a 3DP kevesebb vegyszert használ, gyártás közben csökken a légszennyezés.

3dnyomtatas_banyaszat0.jpg

Az UTS-től az egyetem Rapido gyors prototípuskészítő csoportja vesz részt a projektben. Tevékenységük ötletek működő termékekké és megoldásokká alakítására összpontosít, a projektnek is a felsőoktatási intézmény 2019 márciusában nyílt, és az ausztrál 3D nyomtatás fejlődését felgyorsítani hivatott ProtoSpace additív gyártólétesítménye ad otthont. A legmodernebb rendszerekkel, köztük a Nano Dimension Dragonfly printerével felszerelt központ cégeknek kínál „nyílt teret”, és természetesen eszközhasználatot.

A kutatók később a spirált és az új printert a dolgok internetével (Internet-of-Things, IoT) kapcsolnák össze, és így a közeljövő Ipar 4.0 projektjeinek integráns része lehet.

Az IMCRC a projekttel parallel, közel 1 millió dollárt fektetett automatizált nyomtatott járműjavító szolgáltatás fejlesztésébe, amelyet a Swinburne Műszaki Egyetemmel kiviteleznek.

„A projekt az additív gyártással és az IoT-vel kapcsolatos elképzelések miatt világszintű innováció az Ipar 4.0-ban. A Mineral Technologies újító szellemű csapatával való együttműködés eredményeként, Ausztrália vezető szerepet játszhat az Ipar 4.0 adaptálásában” – nyilatkozta Hervé Harvard, az UTS Rapido igazgatója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9314969844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása