HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ legnagyobb 3D nyomtatóját fejleszti a 3D Systems

ferenck 2019.07.15. 08:00

Az amerikai hadsereg kutatólaboratóriuma (ARL) 15 millió dolláros szerződést kötött a 3D Systemsszel. A Gyártástudományok Nemzeti Központjával együttműködő cég feladata „a világ legnagyobb, leggyorsabb, legpontosabb 3D fémnyomtatójának fejlesztése.”

A gépet, telepítése után, a hadsereg vezető légi- és védelmi ipari beszállítói is használhatják. Joseph South, az ARL additív gyártással foglalkozó részlegének programmenedzsere szerint az eddigi lézeralapú porágyas 3D printerek túl kicsik, lassúak és pontatlanok voltak, és e hiányosságok miatt nem lehetett nagyobb harctéri rendszereket előállítani velük.

3dnyomtatas_usarmy0.jpg

Ezen akarnak most változtatni, a technológia használatával a kritikus nemzeti biztonsági lánc lehetőségeit bővítenék.

A 3D Systems fémprinter-parkja hét gépből áll, mindegyik a cég közvetlen fémnyomtató (direct metal printing, DMP) technikáját használja. A legnagyobb, a DMP Factory 350 maximális munkaterülete 275x275x380 milliméter, míg az ARL számára készülőé 1000x1000x650 lesz. A nyomtató túlszárnyalja a szektor mostani legméretesebb gépeit, az SLM Solutions SLM 800-át és a GE Additive Beta Project Atlas rendszerét.

3dnyomtatas_usarmy_1.jpg

A printert a 2018 októberében indult Fejlett Gyártás, Anyagok és Folyamatok (AMMP) program keretében fejlesztik. Specifikációiról még annyit tudni, hogy a minimális falvastagság 100, rétegvastagság pedig 30 mikrométer lesz. (1 mikrométer a milliméter ezredrésze.)

Az amerikai hadsereg az elmúlt 20 évben számos 3DP-lehetőséggel próbálkozott, amelyeket a harctértől régi rendszerek felújításáig, különböző területeken alkalmaznak.

Az ARL erősebb anyagok, például masszívabb alumíniumötvözetek fejlesztésével is foglalkozik. Az óriásgéptől tartósabb alkatrészeket, gyorsabb gyártást várnak. Főként hosszú hatótávolságú lőszerekhez, következőgenerációs harci járművekhez, helikopterekhez, rakéta- és légvédelmi eszközökhöz fogják használni.

„Semmi máshoz nem hasonlítható gyártórendszert tervezünk létrehozni” – jelentette ki a 3D Systems alapító Chuck Hull.

Címkék: fémnyomtatás 3D Systems katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5514942334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása