HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Markforged nyomtatók szerepelnek a Discovery és a Science csatornákon

ferenck 2019.07.12. 08:00

A Markforged fém- és szénrost-alapú (kompozit) 3D printerei gépjármű-, olaj és gáz-, légi ipari termékekhez, illetve a legnehezebb gyári környezetekben történő használatra is tökéletes nyomatokat készítenek. A massachusettsi cég átalakítja a gyártást, gépei az eszközkészítéstől prototípusok gyors előállításáig, végtermékekig. sok célra hasznosíthatók.

A cég jelentőségét jól szemlélteti, hogy egyedüli 3DP vállalatként, négy nyomtatója szerepel a Discovery és a Science csatornákon júniusban indult BattleBots (Harci botok) sorozatban. A forgatás során, mindössze két hét leforgása alatt 29 csapatnak 160-nál több darabot printeltek.

3dnyomtatas_markforged_2.jpg

A technológiával gyorsan meg lehet javítani meghibásodott robotokat, növeli harci teljesítményüket, optimalizálja szerkezetüket.

A sorozatban résztvevő csapatok kieséses rendszerben megmérkőző távirányított robotokat terveznek, építenek és működtetnek. A szigorú súlyfeltételek a 3DP technológiával könnyebben betarthatók, a Markforged gépeivel lehetséges a kritériumoknak megfelelő egyedi részeket készíteni, például felére csökkenthető egy-egy alumíniumdarab tömege.

3dnyomtatas_markforged0_2.jpg

„A Markforged és fantasztikus 3D printerei mentettek meg több csapatot, amelynek eltörött a robotja, aztán a gépek mégis folytathatták a versenyt. A nyomtatókkal kivitelezett, motorokra szerelt speciális ütésállók jóvoltából kevesebb gép hibásodott meg, megbízhatóbban működtek, és így még izgalmasabb volt a verseny” – nyilatkozta Greg Munson, a BattleBots Inc. alapítója.

3dnyomtatas_markforged1_1.jpg

A printerekkel több csapat egyébként más a filmezés előtti fejlesztéseknél is dolgozott. Szerszámokat és alkatrészeket készítettek velük, sokat segítettek a prototípusok kialakításában. Az összes érintett nagyon pozitívan nyilatkozott a 3D nyomtatókról, kiemelték, hogy időt és pénzt spóroltak meg velük, és egyes versenyelőnyökre csak a Markforged printereivel tehettek szert.

A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: robot FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr214937158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása