HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

New Balance: 3D nyomtatással megújított sportcipők

ferenck 2019.07.01. 08:00

Öles léptekkel halad a cipészet digitalizálása, amelyben a sportszergyártók járnak az élen.

A bostoni New Balance például a Formlabsszal együttműködve személyre szabható és nagyon könnyű cipőrészek gyártásában közreműködő új 3DP platformot indított.

3dnyomtatas_formlabs_newbalance_1.jpg

A TripleCell platformmal a New Balance több lábbelijét módosították, a bejelentéssel pedig a cég a helyi gyártás úttörőjévé vált. A 3DP pontosan a gyártást alakítja át gyökerestől, és a vállalatok hozzáállását is alaposan megváltoztatja.

Nem függenek többé függés az öntéstől, a közvetlen 3D nyomtatás prototípuskészítésre és gyártásra egyaránt tökéletes, komoly pénz és idő takarítható meg vele, korábban hónapokig tartó folyamatok pár óra alatt kivitelezhetők.

3dnyomtatas_formlabs_newbalance0.jpg

A két vállalat együttműködése 2017-ben kezdődött; kiváló minőségű anyagokat, hardvert fejlesztenek, gyártófolyamatokat találnak ki sportcipőkhöz. Többek között remek műgyantát (Rebound Resin) dolgoztak ki.

Az új digitális gyártótechnológiával a New Balance az amerikai 3DP alapú gyártás egyik főszereplőjévé vált. A Formlabs kiemelt szerepet játszik az iparágat forradalmasító, jobb teljesítményű, személyre szabott cipőket készítő, a piacot felgyorsító New Balance tevékenységében.

A TripleCell lesz az együttműködés motorja.

Most a kollekció klasszikus darabjának számító New Balance 900 sportcipőt tervezik át a platformon. A sarkot azért állították elő 3D nyomtatással, hogy a lábat tompító hatás megmaradjon, ugyanakkor az új változat 10 százalékkal könnyebb lett, mint a korábbi, a New Balance 990 ötödik verziója.

A TripleCell bemutatása előtt a futócipőkre kitalált FuelCell is debütált. A Fuel Echo cipőt és a 900-ast a cég bostoni Lawrence gyárában készítik; előbbi 185, utóbbi 175 dollárba kerül.

A Formlabs termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: cipő FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9014918118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása