HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan térjünk át az Ipar 4.0-ra?

ferenck 2019.06.06. 08:00

A Los Angelesi repülőtér melletti El Segundo székhelyű 3Diligent két főkategóriára osztotta szolgáltatásait: az egyik az Ipar 4.0-hoz nyújt stratégiai tanácsokat, a másik tervezési tanácsadással foglalkozik.

Az előbbi gyártócégeket segít az Ipar 4.0-ba való átmenetben. Fejlett gyártási folyamatokkal, például 3D nyomtatással, CNC megmunkálással és más robotizált platformokkal kapcsolatban ad profi tanácsokat. E technológiák és az új anyagok hatékony használatával, az egész ellátási lánc forradalmasítható, és az Ipar 4.0 valósággá válik.

3dnyomtatas_3diligent0.jpg

A stratégiai tanácsadó részleg a gyártási és a menedzsment gyakorlatot ötvözi, vezetője a 3Diligent vezérigazgató, korábban a Deloitte Konzultációs Stratégia és Műveletek részlegét irányító Cullen Hilkene.

„Sok vállalat nyújt Ipar 4.0 tanácsadást, viszont egyik sem rendelkezik akkora tapasztalattal többtucatnyi additív folyamattal kapcsolatban, mint mi. Ez a szakértelem a Deloitte-nál szerzett tapasztalataimmal kombinálva, komoly segítséget jelenthet ügyfeleinknek” – magyarázza Hilkene.

3dnyomtatas_3diligent.jpg

Az Ipar 4.0 technológiák adaptálásának egyik kulcsa az adott cég működésébe integrálható, az ellátási láncot és a cég tevékenységét bővítő megoldások (például a 3D nyomtatás) azonosítása. A tanácsadás számos részre összpontosít: magasszintű additív gyártási stratégiákra, az ellátási láncra, esettanulmányokra stb.

A tervezéssel kapcsolatos tanácsadás főként designfejlesztéssel, a digitális gyártófolyamatokhoz legjobban kapcsolódó tervezőeljárások azonosításával foglalkozik. Az elsősorban hagyományos gyártásból élő vállalatok az új technikákat azért fogadják nehezen be, azért problémás az átállás, mert teljesen új tervezési paradigmákat kell megismerniük, majd alkalmazniuk.

Új elvek, például a topológiai optimalizálás vagy a generatív tervezés elsajátítását követően viszont sokkal összetettebb, részletgazdagabb darabok hozhatók létre. A tervezéshez azonban az anyagok és a folyamatok ismerete is kell, amelyben szintén segít a 3Diligent.

Az Ipar 4.0-ás részleg egyelőre Észak-Amerikára, azon belül is főként a nyugati partra összpontosít.

Címkék: szolgáltatások ipari forradalom ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8814877306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása