HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott alkatrészek vitorlás hajókhoz

ferenck 2019.05.27. 08:00

A Stratasys bejelentette, hogy besegít az 1844-ben alapított nagy múltú New York Yacht Klubnak, és rajta keresztül az elit versenyprogramokat tartalmazó American Magic-nek. Az együttműködés keretében vitorlásokhoz printelnek szénrostos alkatrészeket.

Sport és 3D nyomtatás egyre szorosabban kapcsolódik egymáshoz, az autóversenyzéstől a kerékpározásig több területen printelnek alkatrészeket, de például atlétacipőkhöz szintén alkalmazzák a technológiát. Vitorlázáshoz eddig még nem próbálták, így a Stratasys és a New York Yacht Klub együttműködése úttörő szerepet tölt be.

3dnyomtatas_vitorla0.jpg

„A vitorlázás igényei nagyon hasonlóak a sebességre, terhelésre és pehelykönnyű darabokra figyelő légjármű-iparéhoz. A szénrostok ezért tűnnek annyira természetes anyagválasztásnak” – magyarázza Pat Carey, a Stratasys alelnöke.

Az American Magic célja a tervek szerint 2021. március 6-án, az új-zélandi Aucklandből startoló 36. Amerika Kupa nemzetközi vitorlásverseny megnyerése. A hét résztvevő egyikeként előtte több versenyen kell megmérettetnie magát, és vitorlásaikat minél hatékonyabb megoldásokkal próbálják felgyorsítani, hatékonyabbá tenni.

3dnyomtatas_vitorla.jpg

Tervezésükkor nagyon odafigyelnek az aerodinamikára, amelyben sokat segít hivatalos innovációs partnerük, az Airbus. Szénrostokat kritikus részekhez, a vitorlákhoz, az árbochoz és a hajótesthez használnak.

A 35. Amerika Kupán résztvevő versenyhajók vitorlaszárnyához, a szárnyak vezérléséhez az Airbus leányvállalata, az APWorks nyomtatott megfelelő alkatrészt. Minden egyes kvalifikációs szakaszt követően, az American Magic mérnökei új alkatrészeket terveznek, régieket újraterveznek. Egyik legmegbízhatóbb anyaguk a Nylon 12.

„Az Amerika Kupa semmi máshoz nem hasonlítható verseny. A biztos aerodinamika a kulcs, hajóinknak tartós és extrém puhakönnyű részekkel kell a víz felett szárnyalni. Legyen szó prototípusokról, kontrollerekről, tartókról és szerelvényekről, a Stratasys garancia a gyors nyomtatásra, iterációkra, ipari minőségű részek gyártására. A Kupa megnyeréséhez ezek mind kellenek” nyilatkozta Robyn Lesh, az American Magic egyik tervezője.

Címkék: sport Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9314861786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása