HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Négy új nyomtatóanyag sorozatgyártáshoz

ferenck 2019.05.24. 08:00

A fémnyomtatás úttörője, az 1989-ben alapított, az additív gyártással hosszú évek óta foglalkozó EOS (Electro Optical Systems) printerei, technológiái mellett kiváló minőségű anyagairól is ismert. Kevés vállalat tett annyit a technológia ipari térhódításáért, indusztriális alkalmazásainak megsokasodásáért, mint ők.

A napokban sorozatgyártásra alkalmas négy új anyagot jelentettek be: az EOS Rozsdamentes Acél CX-et, az EOS Alumínium AIF357-et, EOS Titán Ti64-et (5-ös kategória) és az EOS Titán Ti64 másik verzióját (23-as kategória).

3dnyomtatas_eos_4.jpg

Az anyagok bejelentésével párhuzamosan bőséges adatokat is közzé tettek róluk – tulajdonságaikról, tesztekről, mintadarabokról, mechanikus adottságaikról stb. Az adatokhoz nagyfelbontású szkennelő elektronmikroszkóppal (SEM) készült képeket mellékeltek.

A közkinccsé tett információkkal az EOS egyrészt az átláthatóságra törekszik, másrészt le szeretné egyszerűsíteni ügyfelei dolgát, mert így az anyagokat könnyebb összehasonlítani más gyártók termékeivel.

Az új anyagok a légjármű- és az autóipar mellett többek között az egészségügyi szektorban használhatók.

Az iparágat vezető cég két és fél évtizedes tapasztalattal rendelkezik az additív gyártásra használandó matériákról. DMLS (közvetlen fém lézerszinterező) technológiájához 20 fémanyagot kínál, és hamarosan újabbak is várhatók. A finnországi EOS Oy üzem kizárólag fémanyagok és velük végzett folyamatok fejlesztésével/kidolgozásával, minősítésével és minőségbiztosításával foglalkozik.

„Rendszerek, anyagok, folyamat-paraméterek, szoftverek és szolgáltatások létrehozása mindig is kéz a kézben történt nálunk. Az összes elem tökéletesen passzol egymással. Újraalkotható jó minőségű részek, részenkénti versenyképes árral készülnek velük. Kombinációik különösen a sorozatgyártásban központi jelentőségűek” – nyilatkozta a cég kutatás-fejlesztését vezető Hannes Gostner.

Címkék: ipar EOS nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7814838894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása