HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műhold, törésmentes gitár és a Samsung ujjlenyomat-olvasója is meghackelhető 3D nyomtatással – a napokban történt

ferenck 2019.04.15. 08:00

A jövőt előrevetítő anyagokat gyártó francia Arkema új futószalagot állított munkába a kínai Nanshaban lévő Sartomar gyárában. A futószalaggal 30 százalékkal növelik a 3D nyomtatáshoz használt műgyanta-mennyiséget.

Az Egyesült Arab Emírségek építőipari óriása, az Arabtec Construction összeállt a Dubai Amerikai Egyetem (AUD) Robert Bird Csoportjával és a helyi 3Divincy Creations-szel. Az együttműködés célja a 3D betonnyomtatásban és a digitális építkezésben kutatásfejlesztési, innovációs és egyéb tevékenységet folytató központ létesítése a felsőoktatási intézményben.

3dnyomtatas_news_audi.jpg

Az Audi AG növeli a 3D nyomtatók használatát a gyártásban. Az autógyártó külön osztályt alapít a technológia implementálására. Eleinte főként egyedire kialakított, lokálisan printelt kiegészítő eszközök várhatók.

Szövetek biomérnöki munkával történő kivitelezésének egyik módja, ha élő sejteket ágyaznak 3D nyomtatott szerkezetekbe. A printelt gélben való sejtszerveződésnek, a sejtek elrendeződésének a természetes szövetek utánzása az egyik nagy kihívása. Az Észak-karolinai Állami Egyetem kutatói a mesterséges szövetek tulajdonságait jelentősen javító eljárást dolgoztak ki. Lényege, hogy ultrahangot használnak az élő sejtek gyártás közbeni elrendezéséhez.

A Virginia Tech kutatói elektronikus szenzorokat integráltak személyre szabott printelt művégtagokba. A fejlesztés elektromos árammal működő olcsóbb művégtagokat vetít előre. A művégtag és viselője szöveteinek találkozási pontjainál működő szenzorok az eszközről, kényelmi szintről stb. gyűjtenek adatokat, amelyeket felhasználnak a további fejlesztésekhez.

3dnyomtatas_news_rocket.jpg

A 3D nyomtatással rakétákat gyártó los angelesi Relativity első nyilvános kereskedelmi szerződését írta alá a globális műholdoperátor Telesattal. Az együttműködés során a Relativity részt vesz az innovatív LEO műhold működtetésében. A cég gyártóplatformjához hozzáférő Telesat gyakrabban, rugalmasabban és olcsóbban lőhet fel műholdakat.

A Siemens additív gyártásban úttörőnek számító svédországi gázturbina részlege összeállt a vizualizáló szoftvereket fejlesztő helyi Interspectrallal. A közös AM Explorer vizualizációs programmal a fémalapú additív gyártás iparrá válási folyamatát akarják felgyorsítani.

3dnyomtatas_gitar.jpg

A svéd Sandvik tervezőcég fémnyomtatási kapacitását is felhasználva hozta létre a világ első törésmentes printelt gitárját.

A Cuttlefish szoftverrel tervezett printelt modellek szerepelnek az amerikai LAIKA stop-motion animációs stúdió legújabb filmjében. A programot a Számítógépes Grafikai Kutatások Fraunhofer Intézetében fejlesztették.

3dnyomtatas_news_ujjlenyomat.jpg

Egy Imgur nevű felhasználó bebizonyította, hogy a Samsung Galaxy S10 ujjlenyomat-olvasó szenzora átverhető 3D nyomtatással készült ujjlenyomattal. Néhány tesztet követően a printer mindössze 13 perc alatt nyomtatta ki a kamu ujjlenyomatot.

Címkék: szoftver film gitár autó animáció beton hangszer okostelefon ipar műhold műgyanta implantátumok művégtag Samsung Kína Dubai Siemens Audi nyomtatóanyagok bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6414762716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása