HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Formlabs bejelentette új 3D nyomtatóit

ferenck 2019.04.05. 08:00

Az MIT Media Laboratórium leányvállalataként indult bostoni Formlabs április 2-án mutatta be két új 3D nyomtatóját, a Form 3-at és „nagytestvérét”, a Form 3L-t.

„Hét éve, az első hatékony, de megfizethető asztali SLA nyomtatóval jelentünk meg az iparágban. Azóta több mint 50 ezer printert szállítottunk le, vásárlóink pedig 40 milliónál több darabot nyomtattak ki. Izgatottak vagyunk, mert az LFS technológiával szintet léptünk. Drámaian növeli a minőséget és a megbízhatóságot, miközben még mindig mi kínáljuk a szegmens leghatékonyabb és legmegfizethetőbb gépeit” – jelentette ki Max Lobovsky társalapító-vezérigazgató.

3dnyomtatas_formlabs_3.jpg

Az alacsony erejű sztereolitográfia (Low Force Stereolitography, LFS) technológia lényege, hogy lézerek, tükrök és egy rugalmas filmtartály alkotta egyedire tervezett rendszer folyékony műgyantából hajszálpontosan állít elő szilárd izotróp részeket.

Mindkét új printer az LFS technológián alapul.

Az LFS teszi lehetővé merev helyett rugalmas építőtartály használatát, amellyel könnyebb részeket eltávolítani a nyomtatási területről. Részletesebbek a nyomatok, pontosabbak a felületek.

3dnyomtatas_formlabs0_3.jpg

Mindkét gépben található moduláris fényfeldolgozó egység (LPU). Ez az egység felelős a pontos és ismétlődő nyomatatást biztosító nagysűrűségű lézerpontokért. A tisztítás szintén könnyebb, míg a rendszerekbe integrált szenzorok az ideális nyomtatási feltételek fenntartásában segítenek. Ezek az eszközök figyelmeztetnek a gépek mindenkori állapotára. Maga a nyomtatás távolról, az online műszerfalról is levezényelhető. Lényegében bárhonnan, ahol van internetkapcsolat.

A Form 3 munkatere 14,5x14,5x18,5, a Form 3L-é pedig 20x33,5x33 centiméter. A két optikai lézeregységgel működtetett és kétszer nagyobb lézerteljesítményt nyújtó utóbbival masszív méretű nyomatok készíthetők. Hasonló árfekvésű gépek munkatere sokkal kisebb, mint a Form 3L-é.           

A kisebbik modell kiszállítása júniusban, a nagyobbiké 2019 negyedik negyedévében kezdődik.

Printerek mellett a cég bemutatott egy új anyagot is: a Draft Resin műgyanta 300 mikronos felbontás mellett akár négyszer gyorsabb nyomtatást is biztosít (gyors prototípuskészítéshez).

A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: sztereolitográfia FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9214737437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása