HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kiegészítőket kínál bútoraihoz az Ikea

ferenck 2019.03.20. 08:00

A svéd bútorgyártó óriás, az Ikea hamar felismerte a technológia előnyeit, és évek óta foglalkozik 3D nyomtatással.

2016-ban például pilotprogram-sorozat keretében Belgiumban és Franciaországban 3D szerelőműhelyeket nyitottak. A fogyasztó bevihette az Ikea bútor hibás darabját, amelyet 3D printerrel vagy megjavítottak, vagy újrahasznosítottak.

3dnyomtatas_ikea.jpg

Szintén 2016-ban a cég összeállt a meghökkentő fantáziájáról, különleges színkombinációiról és grafikus mintázatairól ismert flamand divattervezővel, Walter van Beirendonckkal. Együttműködésük gyümölcse a Glödande gyűjtemény bevásárló szatyrokat, porcelánkészletet, párnákat, takarókat és ingyen letölthető, nyomtatható 3D fájlokat tartalmazott.

Tavaly az amerikai UNYQ közreműködésével gamereknek, e-sportolóknak kezdtek el egyedi székeket tervezni. Egészségügyi rendeltetésű, magunkon viselhető (wearable) megoldásokhoz alkalmazott fejlett testszkennelő és 3DP technológiákkal alakították ki az ergonomikus és állítható darabokat.

3dnyomtatas_ikea0_1.jpg

Legutóbb a cég 3D nyomtatással készült „csináld magad” (Do-it-yourself, DIY) kiegészítőkkel állt elő. A kiegészítőkkel meglévő termékeiket akarják speciális szükségletekre szorulók, főként fizikai fogyatékkal élő személyek számára is elérhetővé tenni.

Az Ikea Israel által indított ThisAbles projekt a cég ikonikus bútoraira vonatkozik; könnyű markolatokat, mega kapcsolókat, üvegütközőket, könnyen kezelhető cipzárakat, függönytartókat stb. kínál hozzájuk.

Mindegyik fájlja ingyen letölthető, majd otthon vagy 3DP szolgáltatónál kinyomtatható.

Az Ikea e termékeivel többféle speciális szükségletet igyekszik kielégíteni. Egyes darabok korlátozott kézfunkciójú, mások mozgássérült, megint mások látáskárosult stb. személyeknek készültek. Mindegyiknél feltüntetik a kompatibilis bútorokat.

„A cég elképzelése, hogy a lehető legtöbb ember életkörülményein javítsunk. Ezért álltunk össze a speciális szükségletű és fogyatékkal élő személyek számára új megoldásokat kidolgozó Milbat és Access Israel nonprofit vállalatokkal. Az együttműködéssel át szeretnénk hidalni a termékeink és az említett csoportok speciális szükségletei közötti űrt” – áll az Ikea sajtóközleményében.

Magát a ThisAbles online platformot is úgy fejlesztették, hogy minél többen hozzáférhessenek. Bárki előállhat ötletekkel, egyedi kérésekkel.

Címkék: bútor Ikea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr614699582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása