HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Előrejelzés: fellendül a nyomtatott szemüvegek piaca

ferenck 2019.02.28. 08:30

A 3D nyomtatás üzleti oldalára specializálódott SmarTech Analysis ipari elemzéseket végez. A piaci kulcsszereplők (Carbon, DWS, EOS, Formlabs, Fuel 3D, Glasses USA; Hoet, Hoya, HP, Luxexcel, Luxottica, Materialise, MONOQOOL, Mykita, Protos, Safilo, Sculpteo, Seiko, Sfered, Sisma, Specsy stb.) és a szakterület meghatározó cégei közreműködésével készült legújabb anyagban a printelt szemüvegeket vizsgálták, valamint tízéves előrejelzést végeztek.

Röviden és tömören: szignifikáns fejlődést várnak.

3dnyomtatas_szemuveg0.jpg

2028-ban a terület 3,4 milliárd dolláros üzlet lesz. A prognózishoz az ipari szegmenst (hardver, szoftver, anyagok, szolgáltatások) és az alkalmazásokat (prototípuskészítés, munkaeszközgyártás, végtermékek) egyaránt figyelembe vették.

Az anyag a tömeges egyedire szabáshoz vezető folyamatokat, a legfontosabb mostani és jövőbeni alkalmazásokat, üzleti lehetőségeket ismerteti, miközben a szemüvegipar főszereplőinek bemutatja a 3DP világát, előnyeit.

3dnyomtatas_szemuveg.jpg

A 3D nyomtatás legfontosabb szakterületi szegmense a 2028-ban 1,9 milliárd dolláros végtermék-gyártás.

Prototípuskészítéshez az anyag jetting, végtermékekhez a porágy-fúzió a két csúcstechnológia. Viaszöntéshez és egyes részekhez manapság fotopolimerizációt is használnak, míg a szálhúzást desktop gépeken, egyes végfelhasználói részekhez alkalmazzák.

A rendelkezésre álló adatok alapján a szemüvegipar évente 100 milliárd dollár bevételt generál. A 3DP-n belüli legfontosabb trendnek a tömeges személyre szabás ígérkezik, a vásárlók mindinkább magukra méretezett, kifejezetten nekik készült szemüveget akarnak hordani.

A szemüveg-szegmens anyag-felhasználás és hardverszinten egyaránt a printelt termékek kis része, ugyanakkor a lábbelik és a designtermékek mellett egyike azoknak az első alkalmazási területeknek, amelyekben jelentős lépéseket tettek afelé, hogy végtermékek is additív technológiákkal készüljenek.

Az összes polimeres porágy-fúzió elsőszámú anyaga a nejlon 12 (PA122). Egyes gyártók simább felületeket és vibráló színeket garantáló, ugyanakkor az anyag lyukacsosságát csökkentő speciális végfolyamatokat dolgoztak ki.

Címkék: trendek jövő szemüveg személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr314654289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása