HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártóközpont nyílik a Fülöp-szigeteken

ferenck 2019.02.27. 08:30

A 3D nyomtatás globális térhódításának legújabb állomásaként a Fülöp-szigetek Tudomány és Technológia Minisztériuma bejelentette, hogy hamarosan megnyitja az ország első Fejlett Gyártóközpontját. A központban innovatív 3DP technológiák, folyamatok és anyagok fejlesztését tervezik.

A kezdeményezéssel a 3D nyomtatás, 3D tervezés és gyártás több területén szeretnék erősíteni a távol-keleti szigetország pozícióit. Ezek a következők: légjármű- és védelmi ipar, biomedikális és egészségügyi szektor, printelt elektronikus eszközök, mezőgazdasági gépek, gépjármű-ipar.

A központ két csúcstechnológiai kutatásfejlesztési létesítménynek ad majd otthont.

3dnyomtatas_fulopszigetek.jpg

Az egyik többanyagos platform additív gyártáshoz, lényegében egy laboratórium, ahol tervezéssel és anyagfejlesztéssel szándékoznak behatóan foglalkozni. A másik a cirkalmas „Fejlett prototípuskészítési kutatás termék-innovációhoz és fejlesztéshez, modern gyártótechnológiák használatával” nevet viseli.

Az elsőben különféle anyagokkal terveznek gyártófolyamatokat tesztelni. Kerámiákat, polimereket, nanomatériákat, és mindezek változatos kombinációit vizsgálják. A létesítmény rendeltetése a 3D nyomtatás előnyeinek „összegyűjtése”, számszerűen is kimutatni, hogy a technológiával milyen mértékben csökkenthetők az anyagköltségek, munkaidő, illetve mennyivel kevesebb a hulladék, mennyivel kevesebb anyag vész kárba.

A másodikban összetett fémalapú részeket fejlesztenek és gyártanak. A nyomtatáshoz fémporokat használnak. A munkákhoz régi, elavult alkatrészeket is összegyűjtenek, kijavítanak, felújítanak. Ezekkel a tevékenységekkel – kutatásfejlesztéssel, termékfejlesztéssel, tanácsadással, tréningekkel és más szolgáltatásokkal – egyrészt a marketingstratégiát, másrészt a termékminőséget javítják.

„Repülőgépektől és autóktól kezdve orvosi és divatalkalmazásokig, korlátlan potenciál rejlik az additív gyártásban. A hagyományos megoldásokkal azonos áron vagy olcsóbban, minőségi kompromisszumok nélkül állíthatók elő termékek. Bizakodunk, hogy a központtal még több lesz az ezirányú fejlesztés” – magyarázza Enrico C. Paringit, a terület egyik fülöp-szigeteki szaktekintélye.

Címkék: Ázsia 3D nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1614654073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.