HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tengeralattjárót nyomtatnak Szingapúrban

ferenck 2019.02.22. 08:30

Nem meglepő, hogy sok más infokommunikációs technológiához hasonlóan, Szingapúrban a 3D nyomtatás is dinamikusan fejlődik. A városállam nagyon hamar felkarolta az additív gyártást, virágzó ökoszisztéma alakult ki, komoly állami támogatással.

A legfrissebb szingapúri vonatkozású hír, hogy az ország Védelemtudományi és Technológiai Ügynöksége (DSTA) és a német thyssenkrupp ipari csoport egyetértési megállapodást írt alá a német megacég tengeri rendszerekkel foglalkozó kieli hajógyárában.

A dokumentum értelmében új technológiákat, köztük a 3D nyomtatást és az adatelemzést fogják hajózási alkalmazásokban hasznosítani. A thyssenkrupp additív gyártással készít tengeralattjáró-alkatrészeket. A tervezésen, mérnöki munkákon és a nyomtatott darabok minősítésén közösen dolgoznak majd. A tesztekre szingapúri tengeralattjárókon kerül sor.

tengeralattjaro_1.jpg

„Izgatottan várjuk, hogy szakértelmünket 3D nyomtatásban kombináljuk össze a thyssenkrupp tengeri rendszereivel” – jelentette ki Tan Peng Yam, a DSTA ügyvezető igazgatója.

„A kezdeményezés az innovációról alkotott elképzeléseink remek példája. Együtt tervezzük a jövőt, Kielben pedig valós feltételek mellett tesztelhetünk nyomtatott részeket” – mondta Rolf Wirtz, a thyssenkrupp Marin Systems vezérigazgatója.

Február 18-án el is kezdték tervezni Szingapúr első 218SG típusú Legyőzhetetlen tengeralattjáróját. Mihelyst végeznek a gyártással és a jármú felszerelésével, intenzív tesztek várnak rá. A megállapodás értelmében 2021-ben adják át a DSTA-nek.

További három 2185SG tengeralattjárót terveznek, mind a négy a Malaka-szoros sekély, de hajóktól hemzsegő trópusi vizeiben fog tevékenykedni. A másodikat 2022-ben, a harmadikat és a negyediket 2024-ben vagy később adják a DSTA-nek. Kifogástalan, Kiváló, Utánozhatatlan a másik három neve, angolul pedig mind a négy i betűvel kezdődik: Invincible, Impeccable, Illustrious, Inimitable.

A járművek hajtóművét úgy készítik el, hogy hosszabb időt tölthessenek víz alatt. 50 százalékkal masszívabbak, és több fegyvert is képesek szállítani, mint Szingapúr korábbi tengeralattjárói.

Címkék: tengeralattjáró Szingapúr

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8414639948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.22. 19:04:41

Vajon 3D nyomtatót lehet nyomtatni?

KCB 2019.02.22. 19:22:48

Kár volt a clickbait címért, mivel a cikkben is azt írod, hogy alkatrészeket nyomtatnak.
Nagyon nem ugyanaz házat kinyomtatni vagy a házban egy villanykapcsolót nyomtatni. Mert ezek alapján én is nyomtattam már házat, autót, drónt, hűtőszekrényt, stb.
süti beállítások módosítása