HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Festővászonná alakítja az okostelefon képernyőjét egy 3Doodler alkalmazás

ferenck 2019.02.18. 08:30

A 3Doodler a világ első és legismertebb 3D nyomtatótolla. Az első prototípust Maxwell Bogue és Peter Dilworth készítette 2012 elején. 2013. február 19-én Kickstarter-kampányt indítottak, a megcélzott 30 ezer dollár órák alatt összegyűlt, a végösszeg pedig meghaladta a 2 millió dollárt.

A kompakt és innovatív kézi eszközzel síkban és térben, azaz levegőben egyaránt könnyen tudunk rajzolni. A toll úgy működik, mint a nyomtatók, viszont nagy előnye, hogy használatához nem kellenek szoftveres és 3D modellező ismeretek. A leegyszerűsödött 21. századi tárgyalkotás remek szemléltetőeszköze.

Az azonos nevű cég Androidra és iOS-re is fejlesztett első 3Doodler okostelefonos appja az év első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba. Az oktatási célú alkalmazással fiatalok és idősebbek is elsajátíthatják a 3D nyomtatás alapjait. Érdekes segédanyagok, használati útmutató és készségfejlesztői gyakorlatok leírása is jár mellé.

3dmyomtatas_doodler.jpg

Az appot a bármilyen mobileszköz képernyőjén használható, a felhasználót 3D tárgyak alkotásában segítő számos rajz/festő- és más sablonok teszik még különlegesebbé, innovatívvá.

Az alkalmazással makerek és más userek készülékük kijelzőjét hordozható, folyamatosan újrahasználható, színes könyvként, vászonként funkcionáló felületté alakíthatják. A rajzolás, festés különböző aspektusainak megfelelően, tízféle oktatóanyag jár hozzá, de a szám folyamatosan növekedni fog. Minden héten indulnak új projektek, és a projektekhez sablonok, valamint nyomtatási tanácsok is járnak.

Daniel Cowan elnök-vezérigazgató elmondta: bizakodnak, hogy a 3DP főszerepet játszik minden gyerek művészi és más kifejező készségeinek kialakulásában, fejlődésében.

„Küldetésünk, hogy mindenkit alkotásra inspiráljunk, amelyre az oktatás a legjobb eszköz. A 3Doodler pozitív osztálytermi hatásának számtalan példáját láttuk, cégünket ezen igény kielégítésének megfelelően strukturáljuk” – nyilatkozta Cowan.

Az appal egyidőben két Create+ tollsor-kiegészítőt és az osztálytermi alkalmazást előtérbe helyező új oktatási csomagot is bejelentettek. A csomagok a most futó New Yorki Játékvásáron debütáltak.

A készletek, például az árulkodó nevű Robosumo vagy a saját akciókarakterek létrehozására kitalált Alphadood tanárnak is, diáknak is szórakoztatóbbá teszik, megkönnyítik a 3D nyomtatás oktatását, illetve elsajátítását.

(A 3Doodlerst a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.)

Címkék: oktatás művészet app 3Doodler FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1014629576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása