HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ford-rekord, a Svájci Gárda új sisakja, exobiológiai cipellő – a napokban történt

ferenck 2019.02.01. 08:30

A Virginia Tech kutatói piezoelektromos anyagok 3D nyomtatására dolgoztak ki eljárást. Piezoelektromosság során bizonyos anyagokon (kristály, kerámia) összenyomás hatására elektromos polarizáció (töltésszétválasztás) lép fel, és a mechanikai feszültségváltozás elektromos feszültséget hoz létre. A fordított effektus során elektromos feszültség hatására megváltozik az alakjuk.

A Ford valódi és modellautókon, többféleképpen használja a 3D nyomtatást. Részek prototípusainak elkészítésével felgyorsítják a gyártást. Legutóbb rekordot is döntöttek, mert immáron a legendás autógyártó jegyzi működő autó legnagyobb 3D nyomtatott alkatrészét, egy elosztócsövet. Az 1977-es Ford-150-ről mintázott jármű, a Hoonitruck egy videoműsorban (Ken Block: Gymhana 10) szerepel.

news_ford.jpg

Az olasz CRP Technology additív gyártócég több alkatrészt nyomtatott az A W609 repülő szélcsatorna-modelljéhez. Printeléshez szénalapú kompozitot használtak. A nyomtatással és a tesztekkel pár nap alatt végeztek. A gép a szintén olasz repülő, védelmi és biztonságtechnológiai gyártócég Leonardo terméke.

Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) Mediated Matter csoportja hosszú ideje foglalkozik üvegnyomtatással. Az ipari forradalom újításainak egyik kedvenc matériája több szempontból is problémás az additív gyártás számára: nehéz egyedi formákat, illetve komplex geometriákat kialakítani belőle. Úgy tűnik, hogy a világhírű Neri Oxman által vezetett csoport megoldotta a problémát.

news_mit_glass.jpeg

A Johnson & Johnson leányvállalata, az orvosi technológiákkal foglalkozó DePuy Synthes Ireland bejelentette: 36 millió euróval támogat 3D nyomtatótechnológiákra vonatkozó kutatásfejlesztéseket, valamint corki létesítményében 30 3D nyomtatáshoz kapcsolódó állást is teremt.  

Az egyszeri használatú műanyagoktól mentes gyártást hirdető Volvo élőgátat épített a Sydney-öbölben. A 3D nyomtatással készült szerkezet az óceán változatos élővilágának megőrzésére, a biológiai sokszínűség fenntartására hívja fel a figyelmet.

news_vatikan.jpg

A mindenkori pápa biztonságát őrző vatikáni Svájci Gárdát 1506-ban alapították, és az 513. születésnap alkalmából 98 új sisakot mutattak be. A korábban viselt daraboknál sokkal könnyebb sisakokat 3D nyomtatással, PVC-ből készítették.

A Stratasys bejelentette, hogy a Google Művészet és Kultúra részlegével együttműködve, a földkerekség kulturális örökségét megőrzendő, elkészítik a legfontosabb alkotások és történelmi emlékek nyomtatott másolatát. A kezdeményezés a Google Nyílt Örökség projektjét egészíti ki.       

Az ECCO dán cipőgyártó, a szilikon-fejlesztésben élenjáró Dow és a CAD megoldásaival (is) világhírű Dassault Systémes személyre szabható cipőprojektbe kezdett. A QUANT-U paradigmaváltást hozhat a kényelmes és funkcionális lábbelik történetében. A kivitelezéshez többek között nyomtatható folyékony szilikongumit is használnak.

news_exobiology.jpeg

A luxuscipőkben utazó Ica & Kostika 3D nyomtatással készítette sokat sejtető Exobiology nevű legújabb kollekcióját. Az exobiológia ugyan a földön kívüli létre utal, az alkotókat viszont az anyabolygó természete ihlette meg, és a cipőket eleve úgy tervezték, hogy kényelmesen passzoljanak a láb formájához.

Címkék: autó repülő környezetvédelem üveg cipő orvosi műanyag világörökség repülőgép környezetbarát technológiák Ford Dassault MIT Stratasys nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9314599212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása