HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Görögországban műanyag hulladékból nyomtatnak bútorokat

ferenck 2019.01.21. 08:30

A műanyag hulladékot világszerte egyre gyakrabban próbálják 3D nyomtatással közvetlenül újrahasznosítani. Mivel ma már könnyebb a nagyméretű gépek beszerzése, mint akár néhány éve, és a jövőben még könnyebb lesz, ezen a területen komoly előrelépés várható.

 Környezettudatos világunkban az ilyen alkalmazások tesznek kifejezetten népszerűvé egy-egy technológiát.

3dnyomtatas_zerowaste.jpg

A görögországi Szalonikiben nemrég nyílt Zéró Hulladék Labban a kidobott műanyagot kültéri bútorokká alakítják át. A létesítményt a Coca Cola Nyomtasd ki a városod (Print Your City) projektjében közreműködő holland The New Raw üzemelteti.

A műanyag hulladékot óriási robotkarral kiegészített nagyméretű 3D printeren helyben dolgozzák át nyomtatószálakká, a belőlük készült bútorokat pedig a tengerparti sétányon helyezik el.

3dnyomtatas_zerowaste0.jpg

Az interaktív Print Your City weboldal felhasználói nemcsak kiválaszthatják a nyomtatandó bútor alakját és színét, hanem helyszínt, illetve kiegészítő részeket is javasolhatnak, például az arra járó állatokra gondolva, vizes tálat a kanapé mellé stb.

A decemberben indult honlapon megtudjuk, hány kiló műanyagot kell újrahasznosítani egy-egy bútorhoz. Jelenleg összesen 3 ezernél több tervet találunk rajta.

A The New Raw kb. 50 bútorra elegendő 4 tonna műanyagot szándékozik felhasználni a projekt keretében.

„A műanyagban van egy tervezési hiba. Úgy tervezték, hogy örökké tartson, ezzel szemben viszont sokszor csak egyszer használjuk, aztán eldobjuk. A Print Your City projekttel igyekszünk bemutatni egy jobb felhasználási módot arra, hogy értékes alkalmazásban sokáig megmaradjon” – nyilatkozta Panos Sakkas és Foteini Setaki, a cég két alapítója.

Mindketten építészek.

Címkék: újrahasznosítás bútor műanyag nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2614573410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása