HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás 2018

ferenck 2019.01.03. 08:30

Év végén, év elején sok elemzés születik egy-egy technológia elmúlt tizenkét hónapban elért eredményeiről, fejlődéséről. A 3D nyomtatás 2018-as állapotáról (többek között) az egyik legnagyobb szakmai portál, a 3D Printing Industry számolt be.

Mivel az additív gyártásban nincs egységes mérték a növekedés vagy a fejlődés számszerűsítésére, legkézenfekvőbb megoldás a trendek és a rendelkezésre álló adatok tanulmányozása, majd a megfelelő következtetések levonása, esetleg a közeljövő felvázolása.

2018-ban hardver-, tervezőszoftver- és nyomtatóanyag-szinten egyaránt több fontos bejelentést tettek, és a bejelentésekből elég egyértelművé válik, melyek voltak a mögöttünk hagyott év legfontosabb témái.

2018_1.jpg

Szoftverfronton egyre nagyobb figyelemben részesül a generatív tervezés. A nagy tervezőcégek komoly összegeket fektetnek additív megoldásokat célzó tervekbe.

Mainstreammé vált a nagyteljesítményű termoplasztikus anyagok szálhúzásos és szelektív lézeres szinterező technológiával történő felhasználása. Nagy vegyipari cégek 3DP vállalatok partnereként gyakran vesznek részt fejlesztésekben, de egyre több startupot is felvásárolnak.

A 2018-as 22 akvizíció előrelépés a 2017-es 17-hez képest. Elsősorban 3DP szolgáltatásokat nyújtó, másodsorban technológia-specifikus megoldásokat kínáló vállalatokat vásároltak fel.    

A professzionális desktop printerek piacát a méretzsugorodás mellett a kompetitív árak jellemzik. Az 5 és 50 ezer dollár közötti gépek teljesítménye és funkciói sokszor hasonlóak vagy azonosak a 150 ezer dollár körüli ipari nyomtatókéval. Számos fémnyomtatás-folyamatot és printert is bejelentettek, megjelenésük 2019 végén várható, miközben 2017-tel összehasonlítva, nőtt a kockázati tőke-befektetés.

2018-ban már érzékelhető volt néhány 2019-es trend: javulnak a 3DP folyamatokat szimuláló szoftverek, automatizálódik az utófeldolgozás, szélesedik az anyagpaletta.

Címkék: trendek szoftver szolgáltatások nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7714526964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.