HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott műkarok egy legendás videojáték témáival

ferenck 2018.12.28. 08:30

A Microsoft 343 Industries leányvállalata és a bionikus művégtagokat tervező-fejlesztő nonprofit floridai Limbitless Solutions bejelentette együttműködését. A partnerség keretében a legendás videojáték, a Halo témáit feldolgozó műkarokat nyomtatnak „fiatal hősöknek.”

A 2014-ben az orlandoi Közép-floridai Egyetem néhány diákja által alapított Limbitless Solutions az innovatív művégtagokat ingyen adományozza a rászoruló gyerekek családjainak. Darabjaikat hangsúlyozottan gyerekeknek szánják.

3dnyomtatas_halo.jpg

2015-brn például a Help Syria jótékonysági szervezettel összefogva az Indiegogo-n kampányolva juttattak el 75 bionikus végtagot és könyveket szíriai gyerekekhez.

2016 elején a jobb kar nélkül született Alvin Garcia Flores, kilencéves nebraskai kisfiú nem akármilyen körülmények között kapott a Limbitless Solutionstől egy nyomtatott művégtagot: a Csillagok háborúja témájú kart stílszerűen a filmsorozat jellegzetes figurái, köztük Darth Vader adták át neki. Az átadást egy országos Star Wars rajongói klub szervezte, Alvin szülei és barátai is jelen voltak.

3dnyomtatas_halo0.png

2016 szeptemberében a New Yorki Divathéten Shaholly Ayers, a jobb kar nélkül született népszerű modell mutatta be a Limbitless Solutions bionikus karját.

Az új darabok közül 2019 elejétől válogathatnak az érdeklődők. Egyelőre kettőről van szó, és jól illenek a cég Vasember-témát is megjelenítő többi műkarjához.

Az egyik, Master Chief legendás cyborgkarja viselőjét „galaxisokat megmentő szuperhőssé” teszi. Kiegészítésként egy másik kar „többjátékos” (multiplayer) változata is elkészül. A gyerekek saját kedvenc színükkel tehetik személyessé, és akár spártai stílusú, különleges és hősies darabot is kialakíthatnak belőle.

Ezek a piacon beszerezhető többi végtagnál sokkal olcsóbban készülő karok tárgyakat fognak meg, változatos mozgásokat végeznek.

A Limbitless Solutions szerint játékokkal a gyerekek sokkal jobban alkalmazkodnak új művégtagjukhoz, és így eredményesebben ki is tudják használni a lehetőségeket. Direkt erre a célra ki is találtak szórakoztató és immerzív, azaz teljes alámerülést biztosító játékokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7014514134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása