HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Negyedéves felmérés: üzleti trendek a 3D nyomtatásban

ferenck 2018.12.11. 08:30

Az egyik legnagyobb szakmai portál, a 3D Printing Industry negyedévente készít indexet az additív gyártószektor „érzelmi” állapotáról. Az idén indult kezdeményezéshez adatbázisokat, befektetési, kockázati tőkés és más pénzügyi adatokat használnak forrásként, azokból szűrik ki a legfigyelemreméltóbb trendeket.

A legutóbbi a szeptember 30-val zárult harmadik negyedévre vonatkozik. A számításokat az alábbi öt kérdésre adott válaszok alapján végezték.

3dnyomtatas_trendek_1.jpg

„Milyen volt cégének kereskedelmi aktivitása az elmúlt három hónapban?”

„Milyen céges kereskedelmi aktivitásra számít a következő három hónapban?”

„Cége növelte 3DP munkaerejét az elmúlt három hónapban?”

„Cége szándékszik növelni 3DP munkaerejét a következő három hónapban?”

„Mire számít, hogyan változik a bruttó árrés a következő három hónapban?”

A globális 3DP ipari érzelmi index 0,63-ra esett vissza a második negyedév 0,70-jéről. A jelen-index 0,63-a szintén esés a június végi 0,76-hoz képest. A jövő-index úgyszintén, de ott minimális a különbség: 0,64 kontra 0,65.

Az érzelmi indexből azért nehéz bármilyen általános következtetést levonni, mert az évszak-jelleg, adott esetben a nyár meghatározó szerepet játszik benne. Nyáron általában kevesebb az eladás, az idei évet tekintve viszont az egész szektor mozgásban, emelkedő pályán van. Ráadásul a negyedik negyedév hagyományosan sokkal jobb eredményeket generál, mint a harmadik.

Mindezeket figyelembe véve, a 3D Printing Industry a globális érzelmi index 9,3 százalékos és a jövő-index mindössze 2,3 százalékos visszaesésére hívja fel a figyelmet, azaz a trend nem tűnik hosszútávúnak.

Címkék: trendek üzlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1014463118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása