HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Zöld fényt kapott az Ultimaker és a Formlabs orvosi modellek nyomtatására

ferenck 2018.11.30. 08:30

A Materialise a Stratasys-szel közösen dolgozik azon, hogy az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala, az FDA hivatalos engedélyt adjon 3D printerek egészségügyi célú használatra. A szakterület egyik legrégibb motorosának és egyik legnagyobb újítójának számító belga vállalat speciális programja (Mimics inPrint Certification Program) diagnosztikai célú tevékenységre alkalmas gépeket (hardvert) és anyagokat azonosít.

Ezekhez az alkalmazásokhoz egyetlen hitelesített program létezik, a Mimics inPrint, ami azt jelenti, hogy a Materialise ideálisan pozícionált különféle együttműködésekre. 3DP laborok kidolgozásakor komoly anyagi források mellett az egészségügyi elvárásoknak, a szigorú szabályozásnak is maximálisan eleget kell tenni. Az FDA által engedélyezett szoftverrel hitelesített hardver könnyebbé teszi az egészségügyi szolgáltatók munkáját, például beteg-specifikus anatómiai modellek printelését.

3dnyomtatas_materialisew.jpg

„Segíteni akarunk, hogy a 3D laborok hatékonyabbak, innováció-vezéreltek és páciens-központúak legyenek. A cél valóra váltásához a 3DP vezető gyártóival működünk együtt. A teljesítményteszteknek szigorú követelmények mellett, minden egyes klinikai figyelmeztetésnek megfelelően kell történniük” – hangsúlyozza sajtóközleményében a Materialise.

Az együttműködéshez eddig a Stratasys J750, J735, Object30 Prime, Connex 2.500, a Formlabs Form2, valamint az Ultimaker S5 gépe, valamint a Stratasys különböző anyagai, a Formlabs FLGGPCL02-je és az Ultimakerhez használt PLA kaptak zöld fényt. Az FDA által elfogadott PolyJet (HP) melletti két másik 3DP technológia jelzi, hogy a Materialise szoftvere hardver-független, és a legszélesebb körű együttműködésre alkalmas.

3dnyomtatas_materialisew0.jpg

„Mivel a 3D nyomtatók diagnosztikai használata forradalmasítja a betegellátást, a biztonság és a minőség változatlanul a legfontosabb kórházi elvárások közé tartozik. A 3DP munkafolyamat engedélyezett Materialise szoftverrel történő hitelesítésével csökkennek a biztonsági és minőségi kockázatok” – jelentette ki John Kawola, az Ultimaker Észak-Amerika elnöke.

Az extrudáláson és sztereolitográfián alapuló desktop-megoldásokkal több lehetőség van elfogadható árú orvosi modellek nyomtatására. Sztereolitográfiában a Formlabs Form 2-je az egyetlen e célra hitelesített printer. A gép előnye, hogy megközelíthető árfekvésű és biokompatiblis anyagokkal dolgozik.

A Materialise bejelentette: folytatja a hardvergyártókkal való együttműködést, még több printert tesztelnek, és remélhetőleg újabb gépekkel bővül az FDA engedéllyel orvosi célra használható nyomtatók száma.

(A Formlabs és az Ultimaker termékek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

Címkék: orvosi Form 2 Stratasys PolyJet FreeDee Ultimaker Materialise Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3514402120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása