HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ipari gyártórendszerek, szaruhártya-nyomtatás, és a NASA is elégedett – a napokban történt

ferenck 2018.11.23. 08:30

A GE Additive bejelentette, hogy 2019 második negyedévében megvásárolhatók lesznek az ipari léptékű, méretezhető sorozatgyártásra alkalmas első Concept Laser M LINE FACTORY gyártórendszerek.

3dnyomtatas_hirek_colossus.jpg

A belgiumi Genk székhelyű multinacionális Colossus a frankfurti Formnext 2018-on bemutatta a világ legnagyobb szállítható FGF (fused granular fabrication) printerét. A méretesebb tárgyak egy darabban történő nyomtatására alkalmas gép nagyon jó specifikációkkal rendelkezik.

A bostoni RIZE additív gyártócég bejelentette új full-color desktop ipari 3D nyomtatóját. Az XRIZE mellett két új anyagot és felhőszámítás-alapú platformot is ismertettek. A printerrel funkcionális polimer- és kompozit-alkatrészek készíthetők.

3dnyomtatas_hirek_ujzeland.jpg

Az új-zélandi Callaghan Innovation bemutatta „rétegezett műgyanta-nyomtatás” (Laminated Resin Printing, LRP) technológiáját. Az új eljárást nagyfelbontású mikroléptékű szerkezetek gyors prototípusainak elkészítésére használhatják.

3dnyomtatas_hirek_irorszag.jpg

A fejlett gyártótechnológiákkal foglalkozó I-Form kutatóközpont és a University College Dublin csapata ipari 3D nyomtatás világverseny első helyét nyerte egy eldobható reaktor tervével és polimernyomatával. A reaktort gyógyszerészeti ágensek gyártásánál alkalmazott elővegyületek kontrollált összekeverésénél használhatják.

A belgiumi nyomtató- és szoftverfejlesztő Materialise, a legnagyobb vegyipari gyártó BASF és az ultragyors 3D printereket építő texasi Essentium bejelentette, hogy a jövőben együttműködnek. Az együttműködés célja a nagyon gyors 3DP továbbfejlesztése, a nagyobb anyagválaszték, az olcsóbb árak melletti jobb minőség megvalósítása, valamint egy nyitottabb piaci modell promótálása.

17 vállalat (Materialise, Microsoft, 3D Systems, Dassault, nTopology, HP, MyMiniFactory, Autodesk stb.)  32 termék létrehozásához fogja használni az Egyesített Fejlődés Alapítvány 3D Manufacturing Format (3MF) projektjének eredményét, egy új és fejlett 3D fájlformátumot.

Az észak-karolinai Precise Bio bioprinting startup az első nyomtatott szaruhártya-átültetéssel vált ismertté. A cég folytatja szaruhártya-kutatásait, és bizakodnak, hogy hamarosan embereken is végezhetnek átültetéseket. Jelenleg az engedélyre várnak, és ha megkapják, a szaruhártya lehet az első emberi szerv, amelynek mainstreammé válik a nyomtatása.

3dnyomtatas_hirek_nasa.jpg

A Földet kihagyó űrmissziókban is gondolkodó NASA tanulmányban számolt be az anyabolygón, szimulált mikrogravitációban és a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson az elmúlt négy esztendőben végzett 3D nyomtatótevékenységéről. Az ügynökség elégedett a különböző szerszámokkal és más tárgyakkal; mindegyik jól teljesít.

3dnyomtatas_hirek_3dsystems.jpg

A 3D Systems fotogrammetriával foglalkozó részlege, a Gentle Giant Studio két új mobilstúdióval bővíti a szórakoztatóiparnak nyújtott 3D szkennelés szolgáltatásokat. A feljavított szolgáltatásokkal 96 százalékkal gyorsabb a munka, mintha hagyományos módszereket alkalmaznának.

Címkék: ipar implantátumok GE Microsoft NASA Nemzetközi Űrállomás bioprinting 3D Systems multi-colour MyMiniFactory

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8814380164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása