HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Századik Metal X nyomtatóját szállítja ki a Markforged

ferenck 2018.11.12. 08:30

A Markforged 3D nyomtatógyártó november 6-án bejelentett: több mint száz egységet szállított már ki a világ különféle részein lévő ügyfeleinek a Metal X fémprinter-rendszerből. A massachusettsi cég szerint év végéig több mint a duplájára emelkedik a kiszállítások száma.

A kompozit 3DP technológiáiról ismert vállalatra 2017 januárjában, a vetélytársaknál olcsóbb fémnyomtatásra kitalált Metal X bejelentésekor figyelt fel a (nemcsak) szakmai közvélemény. A szállításokat csak márciusban kezdték el, és ez egyben azt is jelenti, hogy viszonylag rövid idő alatt száznál több gépet értékesítettek. A cég szerint a Metal X megrendelések a fémnyomtatás-piac közel 10 százalékát fedik le.

3dnyomtatas_markforged0.jpg

A Markforged fémnyomtató technológiájával kapcsolatos viták, a rivális Desktop Metal pereskedése ellenére a vállalat sikeresen veszi az akadályokat, megcáfolta a vádaskodást, és a gép körüli marketinggel, valamint az eladásokkal foglalkozik.

A Markforged fémnyomtatási technológia több előnye közül a viszonylag alacsony árfekvés az egyik, a könnyű és gyors telepítés a másik. A géppel felgyorsul a termékfejlesztés és a gyártás, kívánság szerinti részek készíthetők el, egyszerűsödik a logisztika.

3dnyomtatas_markforgesd.jpg

„A Markforged, különösen a Metal X felgyorsította az ipar magasabb szintjének kiszolgálását. Napi szinten egyre több céget oktatunk az additív gyártás előnyeiről. A fogyasztók valódi gyártókörnyezetben látják a gépek teljesítményét. Elképesztő nézni őket, amikor először tartanak a kezükben Markforged-gép által printelt darabot. A Markfoeged-dal szinte túlmegyünk az elvárásokon, és sem veszélyes anyagok elleni védőruha, sem egymillió dolláros gép nem kell hozzá” – nyilatkozta Russell Beck, a Chicago környékén 3D nyomtatószolgáltatásokat nyújtó, és Markforged-géppel dolgozó Re3DTech társalapítója.

„Soha nem volt még ekkora a megfizethető, erős és biztonságos 3D fémnyomtatás iránti igény. A Markforged drasztikusan csökkentette a belépési szintet, és naponta egyre több vállalkozás számára teszi elérhetővé az additív gyártást. Nagyon várjuk, hogy mit tartogat számunkra a 2019-es év” – jelentette ki Greg Mark, a cég alapító-vezérigazgatója.

Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza a Markforged termékeit.

Címkék: fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7414364631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása