HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

4 ezer dolláros nyomtatott otthonok

ferenck 2018.10.25. 08:30

A texasi Austin-székhelyű ICON építőipar-technológiai vállalat 9 millió dollár kezdőtőkét kapott egyénire kidolgozott házak kevesebb mint 24 óra alatti nyomtatására. A san franciscói New Storyval együttműködve, a hajléktalanság felszámolása a cél. Fenntartható fejlődésben, saját 3DP és robotikai, valamint szoftveres és anyagtudományi megoldásokban (modern anyagokban) gondolkoznak.

Egyszintes, 55 négyzetméteres házak nyomtatására dolgoztak ki egyedi módszert. Cementet használnak, és kb. 4 ezer dollárba kerül az egész, a ház pedig 12-24 óra alatt készül el.

3dnyomtatas_homes.jpeg

Az ICON idén márciusban mutatta be első printerét, a Vulcant és az első amerikai printelt házat is. A befektetést technológiájuk továbbfejlesztésére szánják.

A cég filozófiája, hogy a világon mindenki számára elérhetővé kell tenni a lakhatást, a lakásválság közepén elavultak a régi módszerek, alig jobbak, mintha nem történne semmi, és ezért iparági paradigmaváltásra van szükség.

3dnyomtatas_homes0.jpg

A befektetők között megtaláljuk az USA 2002 óta mennyiségszám tekintetében legnagyobb lakásépítőjét, a D.R. Hortont, a Közép-Kelet legnagyobb fejlesztőjét és egyben a világ legmagasabb épületeit jegyző Emaart, Texas elsőszámú startup acceleratorját (Capital Factory), valamint több ismert kockázatitőkés-csoportot.

„Az ICON csapata által rövid idő alatt elért eredmények nemcsak az otthonépítés átalakulását jelentik, hanem az egész világ számára is inspiráló, hogy a megszokottól teljesen eltérő módon közelítik meg és kezelik a globális lakásválságot. Innovatív megoldásukkal milliók életkörülményein javítanak radikálisan. Büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk őket fontos küldetésükben” – jelentette ki a korábbi PayPal és Palantir Technologies vezető, SpaceX és Zipline befektető Jason Portnoy (Oakhouse Partners).

Következő lépésben az Egyesült Államokban és külföldön is kiviteleznek stratégiai és természetesen egyedi projekteket. Már fejlesztik a következőgenerációs Vulcant, amelyet 2019-ben mutatnak be. Nem jelentették be, hogy mekkora munkaerővel dolgoznak, viszont növelni akarják az alkalmazottak számát. Főként robotikusokat, anyagtudományi szakembereket és szoftverfejlesztőket keresnek.

Címkék: épület építőipar épületnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr714318393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamask 2018.11.02. 02:11:51

A texasi Austinban eleve olyan drága az ingatlan, hogy teljesen esélytelen olcsón lakhatást biztosítani embereknek. Lehet, hogy a cement került 4000 dollárba, de a telek, amin a ház áll, kerül mondjuk 200ezerbe. Hipszter dolog ez, gyakorlati haszna nincs. El Salvadorban meg a helyi olcsó munkaerő egy ekkora házat falazóblokkokból (cinder block, cement block) ugyanennyi pénzből felhúz és a helyi embereknek adnak ezzel munkát.
Ez a nyomtatott ház megoldás egy nemlétező problémára.
süti beállítások módosítása