HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártóközpontot nyit a Lufthansa

ferenck 2018.10.18. 08:20

Repülőgépek és más légjárművek gyártása a 3D nyomtatás egyik leglátványosabb és leggyorsabban fejlődő ipari alkalmazási területe. A nagy gyártók, a Boeing és az Airbus mellett légitársaságok is kezdenek élni a technológia adta lehetőségekkel.

A Lufthansa Technik, a német légi ipari óriás karbantartó-, szerelő- és javítórészlege új additív gyártóközpontot létesített. Az együttműködési csomópontnak szánt központban a részleg 3DP tapasztalatait és szakértelmét kívánják bővíteni. A technológia további fejlődésén dolgozva, gyártásra kész termékeket terveznek fejleszteni.

3dnyomtatas_lufthansa.jpg

A vállalat idén vásárolt EOS M 290 közvetlen lézeres fémszinterező (Direct Metal Laser Sintering, DMSL) rendszeréhez a gyártás közbeni automatizált és intelligens folyamat-monitoring tevékenységet végző EOSTATE MeltPoolt.

Felismerve a 3D nyomtatás egyre gyorsabb ütemű iparosodását, a Lufthansa Technik specialistáinak és 3DP szakértőinek közös csapata a tervezési szabadság és a gyors prototípuskészítés lehetőségeinek növelésén dolgoztak együtt. Közös munkájuk rendeltetése repülőgép-alkatrészek gyártása.

3dnyomtatas_lufthansa0.jpg

Egyedire kidolgozott nyomtatott repülőgép-alkatrészeivel az új központ valóban sokat segíthet az additív gyártás további fejlődésében. Gyártás közben a kutatók alaposan ki fogják vizsgálni az alkatrészek minősítéséhez és jóváhagyásához használt szabványokat.

„A légi közlekedés súlyra erősen érzékeny és arra nagyon figyelő világában kifejezetten vonzónak tűnnek az additív gyártással készült kisebb tömegű részek” – áll a cég közleményében.

A Lufthansa Technik idén csatlakozott a légjármű-iparnak szabványosított additív gyártási gyakorlatokat kidolgozó svájci Oerlikon technológiai csoporthoz. A partnerség keretében az iparosítás és a hitelesítés egyik kulcselemét, munkafolyamatok ismételhetőségét szintén vizsgálják.

„Az Oerlikon széleskörű additív gyártási és légjármű-ipari szakértelme, kiegészülve a globális termelési értékláncba integrált megoldásokban szerzett és elismert tapasztalatainkkal, nagyon előnyös lesz a Lufthansa Technik számára” – nyilatkozta az Oerlikon Csoportot vezető Roland Fischer.

Címkék: repülőgép Lufthansa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6714305469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása