HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Olcsó fémprinter, különleges építőrobot, nyomtatott fish and chips - a napokban történt

ferenck 2018.10.12. 08:30

A lengyel 3DGence nyomtatógyártó bemutatta legújabb modelljét, a két extrúderes, professzionális DOUBLE P255-öt. A géppel alaposan kidolgozott geometriájú, nagyon jó minőségű nyomatok készíthetők.

3dnyomtatas_news_bigrep.jpg

A BigRep és a Bosch Rexroth bejelentette, hogy közös fejlesztésbe fogtak. A BigRep 3D printereit először szerelik fel csúcsminőségű CNC kontroll- és vezérlőrendszerrel. A két cég szerint munkájukkal az additív gyártás még fontosabb szerephez jut az ipar 4.0-ban. A nyomtatók így teljesen kompatibilisek a „dolgok internetével” (IoT).

A fémnyomtatás a folyamatos áresés ellenére még mindig drága, így korlátozott a kkv-k hozzáférése a technológiához és alkalmazásaihoz. Egy nemzetközi kutatócsoport kidolgozta, hogyan gyártható olcsó fémprinter. A nyílt forrású mikrokontrollerrel rendelkező gép különleges hegesztőtechnikával nyomtatna alkatrészeket.

3dnyomtatas_news_boeing.jpg

A Boeing és az indianai Thermwood Corporation gyártóspecialista a repülőgép-gyártó 777X programja keretében egyetlen darabban nyomtatott ki egy nagyméretű (közel 4 méteres) eszközt. A projekttel azt szemléltették, hogy a légjármű-ipar számára additív gyártással is előállíthatók kiváló minőségű eszközök, alkatrészek.

3dnyomtatas_news_zurich.jpg

Az ETH Zürich építőipari robotja 11 méter magas ideiglenes pavilont nyomtatott egy winterthuri múzeum „Helló, robot – Ember-gép közös tervezés” kiállításához. A printeléshez elvileg használhatatlan köveket és láncokat használt.

3dnyomtatas_news_assistive.jpg

A Washington Egyetem kutatói a felhasználó velük folytatott interakcióit követő és tároló, neki segítő, elemek és beágyazott elektronika nélküli technológiát fejlesztettek. A műanyag tárgyak külső antennáikkal kétirányú mozgásokat, például gyógyszeres üvegcsék kinyitását és becsukását monitorozzák.

A tampai Dél-Floridai Egyetemen tapintásalapú egyedi térképet nyomtattak vakok és gyengénlátók számára; az egyetem érintett hallgatói hamarosan használhatják.

A tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) stúdiumokat, köztük a 3D nyomtatást is népszerűsítő éves Big Bang Vásáron brit tudósok ételeket, például mértani formájú fish and chipset, hatszög-alakú babokat printeltek.

A Kínai Légi Ipari Szövetség Avicrobot leányvállalata rugalmas anyagokból betegeket újra járni tanító rehabilitációs robotot nyomtatott.

3dnyomtatas_news_szokokut.jpg

Az európai AMT-SPECVIA építőipari 3D nyomtatógyártó segédkezett az oroszországi Palekh város történelmi szökőkútjának felújításában.  A 26 méter átmérőjű és 2,2 méter mély szökőkút az ország első printelt emlékműve, egyben a világ első betonból nyomtatott nagyméretű szökőkútja is.

Címkék: oktatás robot egészségügy műanyag ipar építőipar nyomtatók épületnyomtatás Kína CNC Boeing fémnyomtatás ételnyomtatás vakok és gyengén látók dolgok internete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr114294701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása