HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterségesintelligencia-alapú 3D nyomtatás a jövő gyáraiban

ferenck 2018.10.08. 08:30

Az árulkodó nevű londoni Ai Build startup egyedi igényeket kielégítő, kellően nagyméretre alakítható 3D nyomtatóplatformon dolgozik. A munkában természetesen robotokat és gépitanulás-szoftvereket is használnak.

A 3D nyomtatást és mesterségesintelligencia-megoldásokat a jövő gyárainak szerves részeként elképzelő cég fejlesztéseiből a 2018-as Digitális Design Hétvégén tartott bemutatót.

3dnyomtatas_aibuild0.jpg

Innovatív partnerekkel kívánnak együttműködni; magasszintű 3DP kínálatukat havi vagy éves előfizetés keretében korlátlan hozzáféréssel használhatják, saját létesítményeikben gyárthatnak velük termékeket.

A cég szerint MI-vel és robotikával megoldódik a 3D nyomtatás jelenlegi legfőbb problémája, a túl lassú gyártás. Szerintük a kereskedelmi forgalomban beszerezhető gépek kis mérete és sebességük miatt terjedelmes szerkezetek printelése a mai technológiákkal nagyon költséges vagy szinte lehetetlen.

A bemutatón a látogatók megtekinthették a jelenen túlmutató és a jövő nagyléptékű, autonóm gyártását biztosító szoftvert, hardvert és infrastruktúrát.

3dnyomtatas_aibuild.jpg

Az Ai Build technológiája három komponensből áll.

A felhőalapú AiSync alkalmazással a felhasználó bárhonnan szimulálhatja, irányíthatja és folyamatosan figyelheti 3D nyomtatóit, rendszereit.

Az ipari robotkarra szerelhető, termoplasztikus „intelligens” AiMaker extrúder garantálja a legmagasabb gyártási minőséget és gyorsaságot.

A maximális precizitást és ismételhetőséget biztosító pehelykönnyű AiCell teljesen kontrollált környezetben „tartja” a robotizált ipari printereket.

„Hosszú távú céljaink közé tartozik az építőipar átalakítása, mesterséges intelligenciákat vinnénk az építési helyszínekre” – nyilatkozta a cég vezetősége.

Két éve (a többek között a Sydney Operaházat és a párizsi Georges Pompidou Központot jegyző) Arup Engineers-szel az amszterdami GPU Technológiai Konferencián bemutatott, nyomtatórobottal és gépitanulás-algoritmusokkal létrehozott Daedalus Pavilonon dolgoztak együtt. A 48 darabból álló szerkezetet 3 hét alatt készítették el, a printelést a célra speciálisan kalibrált KUKA ipari robot végezte.

A világ egyik legnagyobb iparirobot-gyártója, a KUKA Robotics a startup partnerei közé tartozik azóta. Az Ai Build szerint technológiáikat az építőiparon kívül a bútor-, a gépjármű- és a légijármű-iparban is hasznosíthatják.

Címkék: jövő szoftver robot mesterséges intelligencia ipar építőipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr214286837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása