HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Lockhead Martin és a U.S. Navy felgyorsítaná a 3DP automatizálását

ferenck 2018.10.04. 08:30

A 3D nyomtatással évek óta foglalkozó Lockhead Martin és az amerikai haditengerészet kutatási hivatala (ONR) partnerségre lépett, hogy felgyorsítsák az ipari additív gyártórendszerek automatizálását.

Az 5,8 millió dolláros kétéves szerződés értelmében a Lockhead Martin által vezetett ipari partnerek azért módosítanak szoftveres és szenzoros megoldásokkal hattengelyes nyomtatórobotokon, hogy mesterségesen intelligens additív gyártógépeket fejlesszenek belőlük.

3dnyomtatas_lockhead.jpg

„Ha megbízhatunk egy robotikus rendszerben, hogy minőségi darabokat készít, megnyílik a kapu, többen és több helyen állíthatnak elő hasznos termékeket. Gondoljunk bele, hogy egy karbantartó a tengeren nyomtathat pótalkatrészeket, vagy egy kamionhoz valamit a sivatag mélyén. A 3D nyomtatás alkalmazásainak ez a következő, nagyon fontos állomása” – nyilatkozta az additív gyártással foglalkozó Zach Loftus (Lockhead Martin).

Az ipari 3D nyomtatás a gyártást és az utómunkálatokat folyamatosan figyelő technikusoktól függ, és a bonyolult részek minőségi tesztelése sajnos sokáig eltarthat. Az együttműködés részeként ezeket a folyamatokat szeretnék gépi tanulással automatizálni és természetesen lerövidíteni, a humán technikusokat pedig robottal helyettesíteni.

3dnyomtatas_lockhead0.jpg

A robotnak a megfigyelés mellett a döntéshozásba is bele kell tanulnia, hogy a részek még jobbak és tömörebbek legyenek. Nyomtatás közben maguktól változtatna paramétereken, hozzájárulva, hogy hiteles elemzés alapján jöjjenek létre optimális szerkezetek.

A robot a nyomatok belsejének kicsit eltérő mikrostruktúráit is átvizsgálná.

A kutatók mérni fogják a rendszerek paramétereit, amelyeket az anyagtulajdonságokhoz igazítják, és az eredményeket csak mindezek után integrálják működő szerkezetekbe.

Elsőként a Ti-6AI-4V titánötvözetet tesztelik, majd integrálják valamilyen rendszerbe.

Címkék: jövő robot mesterséges intelligencia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6614278049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása