HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott telefon, lengéscsillapító és szexrobot – a napokban történt

ferenck 2018.09.28. 08:30

A Purdue Egyetem kutatói „intelligens” tárgyakat, köztük komplett mobiltelefonokat nyomtató multifunkcionális 3D printert fejlesztenek. A projektben 3D szerkezetek és elektronikus eszközök nyomtatását kombinálják össze, de a majdani beágyazott szenzorok algoritmusokat is használnak, így a nyomatok számításokra és mozgatásra egyaránt alkalmasak lesznek.

3dnyomtatas_hirek_purdue.jpg

Az Ultimaker szeptember 25-én a birminghami TCT Show-n az idén debütált Ultimaker SS gépre kidolgozott két optimalizált ipari anyagot mutatott be. Az anyagokat az egészségügyi, táplálkozási és fenntarthatósági megoldásokkal foglalkozó Royal DSM-mel közösen dolgozták ki. (Az Ultimaker hazai forgalmazója a FreeDee.)

A máltai vegyi és anyagtudományi Thought3D k+f startup ipari használatra szánt nyomtatási ragasztóval bővíti népszerű Magigoo márkáját. A nagyméretű printerekre kidolgozott ragasztót különféle ipari szintű polimerekhez fejlesztették.

3dnyomtatas_hirek_spinalimplant.jpg

A Johnson & Johnson Medical felvásárolta a titán gerincimplantátumokat nyomtató német EIT-t (Emerging Implant Technologies). Az akvizícióval a cég ortopédiával foglalkozó leányvállalata újabb lehetőségekhez jut, gerincbeültetései kevesebb fájdalommal járnak, a beavatkozás csak minimálisan invázív.    

Az egyedire kialakítható polimereket mindenféle bevett gyártófolyamathoz tervező német Covestro különleges lengéscsillapítót printelt. A tárgy részeit háromféle termékből állították elő, a kivitelezéshez pedig három különböző gyártóeljárást használtak.

3dnyomtatas_hirek_szimulacio.jpg

Az additív gyártás két meghatározó szoftverfejlesztője, a Materialise és a Simufact az utóbbi új szimulációs moduljával (Additive Solver) bővítette az előbbi 3DP készletét (Magics 3D Print Suite), amelytől a fémnyomtatás produktivitásának és hatékonyságának növekedését várják.

Tamas Bykerk, a Sydney Egyetem posztgraduális hallgatója 3D nyomtatótechnológiával készít alacsony sebességű szélcsatornákat tesztelő hiperszonikus repülőmodellt. Elmondta, hogy 3D nyomtatással hamarabb elkészül a működő prototípus, és egy-egy rész különféle iterációinak a printelésével több opciót letesztelhet.

Egy kilencéves tacskó koponyáját deformáló narancsméretűre nőtt agytumortól szenvedett. Márciusban esett át a négyórás műtéten, feje nagy részét nyomtatott titánkoponyával helyettesítették. A deformálódások eltűntek, a 3DP segítségével a kutyus legyőzte a rákot.

3dnyomtatas_hirek_kutya.jpg

Lassan, de biztosan terjednek a szexrobotok, legújabb példányuk prototípusán a kínai DS Doll Robotics dolgozik. A mechanikus csontvázú és emberi fejű babát 3D nyomtatással készítik.

Eközben a kuvaiti hatóságok azzal az indokkal zárattak be szeptember 16-án egy 3D nyomtatásboltot, hogy „kultikus hősöket, bálványokat” árusítottak. Miután az országban erős kampány indult az úgynevezett „bálványok” ellen, az életszerű alakok, például MiniMe-k ptintelésére specializálódott shop iszlám vallási vezetők szerint a „politeizmushoz” vezető, „bálványimádatot” előidéző árúkkal kereskedett.

Címkék: szoftver robot állatok titán algoritmus anyagtudomány szimuláció mobiltelefónia polimer nyomtatók nyomtatóanyagok FreeDee Ultimaker MiniMe Materialise

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2914265193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalogbaka 2018.09.30. 08:57:14

A szexrobotok addig fejlődnek, amíg ki nem jön az első széria bioroid:
Klónozással létrehozott test, aminek a cukorfalat fejecskéjében agy helyett egy computer lapul, esetleg külső szerverkapacitásal megtámogatva, és indukciós áramellátással(dróthurok a ház körül, és egy másik a testében).
Kínáról beszélünk természetesen, ahol leszarják az alapkutatással járó etikai problémákat, és csak a piacképes végterméket fogjuk látni. Melyik hírességet szeretnéd, illetve hozott DNS-ből is dolgoznak.
Nincs többé rinya, nincs többé hiszti, válás, gyermektartás, hogy az aranyásó kirak a lakásodból.
A férfi és a nő közötti különbség kizárólag social construct.
A bioroid csak egy húscsomag. Nem főz, nem takarít, de ezeket egy mai felvilágosult átlagnő se csinálja, mert ez patriarchális elnyomás. Szóval így is úgyis én főzök, és én takarítok. Viszont akkor dugom meg amikor akarom, éjjel meleg és puha, nem rinyál ájfónért, és szül. Gyereket. És ebben a pillanatban megoldódott a nyugat demográfiai katasztrófája. Mint tudjuk a férfiak 80% -a átlag alatti, és ígyis úgyis egyedül döglök meg hacsak be nem vállalok egy bányarémet, vagy egy a faszkörhintáról kiöregedett ribancot, szóval a bioroid a jövő. A bioroiddal szemben egy átlagnő csupa hátrány. Túlárazott, zajos, és tele van káosszal, őrült problémákkal.
süti beállítások módosítása