HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb online 3D nyomtatóplatform indul

ferenck 2018.09.26. 08:30

Közös ipari 3DP platformot indít a nyomtatási szolgáltatásokat és tanácsadást kínáló svéd 3D Center és az additív munkafolyamatokra szoftvert fejlesztő német 3YOURMIND. A platformmal a business-to-business (b2b) ügyfelek megrendelésére történő tervezési és gyártási folyamat áramvonalasítását, és egyben a 3D nyomtatótechnológia szélesebb körű elterjedését igyekeznek elérni az észak-európai országokban.

A platformmal tapasztalataikat és nyomtatási lehetőségeiket másokkal megosztó géptulajdonosok hálózatát építik ki. Így a fogyasztók mielőtt saját gépbe fektetnék a pénzüket, letesztelhetik különféle printerek teljesítményét.

3dnyomtatas_3yourmind.jpg

Az új munkafolyamat-rendszerrel nyomtatható 3D fájlokat tölthetnek fel a platformra, majd a szoftver értesíti őket a printelési opciókról, és választhatnak, hogy milyen anyagot, technológiát akarnak. Végül azonnali árajánlatot kapnak, és megadhatják a számukra ideális átvételi helyszínt.

A folyamat csak pár percig tart.

3dnyomtatas_3yourmind0.jpg

„A platform beindításával tevékenységünket újabb szektorokra szeretnénk kiterjeszteni, miután láttuk, hogy a technológia milyen lehetőségeket kínál számukra. Több felhasználót érhetünk el, szakértelmünket jobban ki tudják használni, és a folyamat egyben a 3D nyomtatás további promótálása is” – nyilatkozta Ulf Qviberg, a 3D Center vezérigazgatója.

A platform az elmúlt évek népszerű trendjeihez, a kívánság szerinti (on-demand) 3D nyomtatáshoz és a számítási felhőn alapuló technológiákhoz kapcsolódik. A 3YOURMIND az abszolút élharcosok egyikének számít.

A német cég idén indította a világ minden tájának újítói és makerei által elérhető saját on-demand gyártóhálózatát. Júniusban egy svéd kommunikációs és logisztikai vállalatnak segítettek hasonló hálózatot kiépíteni.

Augusztusban a marylandi Xometry a HOOPS Communicator 3D vizualizációs csomaggal egészítette ki azonnali árajánlatot kínáló motorját. A felhasználók így már a megrendelés előtt sokkal részletesebb, pontosabb képet kapnak nyomtatásra szánt terveikről.

A terület legújabb fejleménye, hogy a felhőalapú Onshape CAD-szoftver mögötti vállalat összeállt a BMF Anyagtechnológiával. Az eredmény: a BMF partnerei valósidejű CAD-támogatást kapnak.

Címkék: trendek ipar online platform

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6014262821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása