HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Ikea gamereknek tervez különleges székeket

ferenck 2018.09.13. 08:30

Egyre népszerűbbek a számítógépes játékok, 2 milliárdnál is több a világ gamereinek száma. Sok szempontból viszont figyelmen kívül hagyják őket, például egyéni vágyaiknak és kedvenc elfoglaltságuknak megfelelő ülőalkalmatosságot sem terveztek még dedikáltan nekik.

Az Ikea fejbe vette, hogy változtat helyzeten, és az e-sporttal foglalkozó Area Academy csoport, valamint az amerikai UNYQ közreműködésével egyedire alakítható székeket készít számukra.

3dnyomtatas_ikea0.jpg

Miben egyediek ezek a székek?

Abban, hogy a gyártók egészségügyi célú magunkon viselhető (wearable) megoldásokhoz alkalmazott fejlett testszkennelő és 3DP technológiákkal alakítják ki az ergonomikus és állítható darabokat.

A tervezéstől a végső nyomatig, a prototípus mindössze kilenc hét alatt készült el. A Philip K. Dick egyik regényének címét viselő Ubik teljes mértékben testszkennelésen és biometrikus adatokon alapul.

3dnyomtatas_ikea1.jpg

Kitalálói gondoltak rá, hogy a gamerek rengeteg időt töltenek ülve, hosszú órákig bíbelődnek a számítógép előtt, amihez mindenképpen ergonomikus, mobil és persze kényelmes székek kellenek, ráadásul a hátfájdalmakat és a görcsök gyakoriságát egyaránt csökkentik.

Az Ikea bejelentette, hogy a boltjaiban vásárolt székek a vevőkről készült szkenek alapján lesznek személyre szabva. Maga a szék átlagos puffra hasonlít a benne ülő személy hátsójához tökéletesen passzoló két nyomtatott rácshálószerű ülőkével. Szkennelés után két héten belül elkészülnek az ideális testpozíciót támogató speciális rácsbetétek.

„A gamerek extrém esetek, elméjükkel és testükkel versengő sportolók. Ez a típus egyedi ergonómiai szükségletekkel rendelkezik, és az ezekre alapuló játékmód egészségesebb élethez, kompetitív előnyökhöz vezet” – nyilatkozta Marcus Engman, az Ikea vezető designere.

A UNYQ feladata a fotometria és 3D szkennelés 3DP-vel történő hatékony összekombinálása, míg az Area Academy az e-sportokban szerzett tapasztalatait hasznosítja a projektben.

A közös munkával az otthoni játékkörnyezetet is fel akarják mérni, hogy a gamerek optimális közegben játszhassanak, versenyezhessenek.

A szék 2020-tól korlátozott ideig lesz beszerezhető.

Címkék: játék személyre szabás Ikea

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7014235581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rnz 2018.09.14. 11:58:12

Gamer szék? Ez egy dizájn sámli. :D
süti beállítások módosítása