HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges szemüvegek nyomtatásában segédkezik a Materialise

ferenck 2018.07.23. 08:30

A világ első számú vegyipari vállalata, a 3D nyomtatásban is erősen érintett német BASF pozícióját erősítő, tevékenységi körét bővítő akvizíciók után 25 millió dollárt fektet a 3DP-úttörő belga Materialise-ba. Nyílt üzleti modellben dolgoznak majd együtt, az anyagokat és a szoftvereket akarják még jobbá tenni. A Materialise gépei, infrastruktúrája tökéletes terep a BASF polimeralapú anyagainak tesztelésére, optimalizálására.

Az együttműködés nyilván túl fog mutatni teszteken, programokon, és különféle területek új üzleti lehetőségeit is jelentős mértékben kihasználhatják. Több iparágat tanulmányoznak, többen érintettek, közülük a szemüveggyártás az egyik legígéretesebb.

3dnyomtatas_materialise0_4.jpg

A 180 millió dolláros globális szemüvegpiacot a Luxottica uralja, de a 3D nyomtatással a Materialise is egyre markánsabb szereplő, ráadásul a BASF polimerjeivel és referenciáival még fontosabbá válhat.

A szemüveg őse a 13. századi Tommaso da Modena nevéhez fűződik, mai értelemben vett változatához hasonlót Edward Scarlett, 18. századi londoni látszerész készített. A napszemüvegek és más divatos üvegek használatával a terület egyre és folyamatosan növekvő nagyobb üzlet.

3dnyomtatas_materialise_4.jpg

A korábbi gyártók egy fontos tényről feledkeztek meg, mégpedig arról, hogy minden arc egyedi. 3D nyomtatótechnológiákkal változik a helyzet, egyszerűbb a személyre szabás, és a költségek sem magasabbak, mint a tömegtermelésnél. Meg is nőtt az egyéni szükségleteknek megfelelően készített szemüvegek iránti igény.

A Materialise a szemüvegek személyre szabásával foglalkozó, de technikák terén korlátozott Bawsome startuppal dolgozott a területen, ők tették a cég számára kivitelezhetővé a folyamatot.

„A Materialise olyan volt, mintha kutatásfejlesztési központban lennék. Ha például a felületminőségről, keretről stb. érdeklődtem, mindig új és nélkülük megvalósíthatatlan megoldással álltak elő. Nemcsak kivitelezték az elképzeléseimet, hanem rengeteget hozzá is tettek” – magyarázza az alapító Matt Tymowski.

A belga cég ezen a területen is másoknál hamarabb ráérzett a technológiaváltásra. Hamar fel is vették a kapcsolatot a méretre készített szemüvegekben utazó, 3D arcszkennelést alkalmazó Yunikuval, és szoftvert is fejlesztettek a célra. Az Aoyamával szintén gyümölcsöző a kapcsolatuk, a DDD kollekcióval tömeges személyre szabással igyekeztek luxustermékeket készíteni.

Partnereik közé tartozik a kiváló minőségű szemüvegeket gyártó Seiko is. Az XChanger kollekción dolgoztak együtt, szelektív lézeres szinterezéssel kilenc színben állították elő a keretek négy komponensét. A technológia a részletes kidolgozást is lehetővé tette.

Az iparág érdeklődéssel várja, mit hoz a BASF és a Materialise együttműködése.

Címkék: szemüveg személyre szabás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7414128741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása