HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb felvásárlással erősödik a francia fémnyomtatás

ferenck 2018.06.18. 08:30

A francia Fives and Michelin ipari csoport additív gyártással foglalkozó ága, az AddUp felvásárolta a közvetlen energialerakással (directed energy deposition, DED) működő gépeket gyártó strasbourgi BeAM-et.

A BeAM Machines néven is ismert vállalatot 2012-ben alapították, a strasbourgi székház mellett az amerikai Cincinnatiban és Szingapúrban is van irodájuk. A DED technológia élharcosaként ők fejlesztették a Modulo és Magic ipari fémprintereket. Az első Magic 2016-os, nemrég mutatták be az öttengelyes folytatás Magic 2.0-t.

3dnyomtatas_beam.jpg

A BeAM technológiája elsősorban karbantartási, javítási és felújítási műveleteknél hasznos. Ügyfelei között a légjármű-ipar olyan szereplőivel találkozunk, mint például a Safran, de a Fives Fives Machining Systems leányvállalata eddig szintén a partnerük volt.

Az AddUp 2015-ben Fives-Michelin Additive Solutions néven „látta meg a napvilágot”, 2016-ban változtatták meg a nevét, de AddUp Solutionsként is emlegetik. Úgynevezett „one-stop-shop” („mindent egy helyen”) szerkezetben kínálja ipari 3DP megoldásait – konzultációt, tréningeket, rendszereket, például a FormUp többlézeres olvasztógépet, a mindenféle egészségügyi és munkavédelmi szempontoknak maximálisan megfelelő FlexCare rendszert.

3dnyomtatas_beam0.jpg Az akvizíció részletei egyelőre nem nyilvánosak, a BeAM sajtóközleményében annyi áll, hogy az AddUp 100 százalékban tulajdonos.

Bizakodnak, hogy a felvásárlással az AddUp és a BeAM különleges szerepet tölthet be a 3D fémnyomtatás piacán, és klienseiknek az eddiginél is szélesebb választékot kínálnak majd. Az AddUp tovább erősítheti franciaországi vezető pozícióját a fémalapú additív gyártásban; most már száznál több mérnök fog a vállalatnál dolgozni az új megoldásokon.

Az AddUp portfoliója mostantól a BeAM DED technológiájú gépeivel bővül, ami egyben azt is jelenti, hogy a fémalapú additív gyártópiac jelentős szegmensét lefedik.

„Az AddUp és részvényesei, a Fives and Michelin megjelenése lehetővé teszi a BeAM további fejlesztéseit, ipari szakértelmük és bőséges erőforrásaik komoly hasznunkra válnak” – nyilatkozta Vincent Gillet, a BeAM ügyvezető igazgatója.

Címkék: üzlet cégek ipar nyomtatók fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4314053814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása