HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás 2018: a tömegtermelés felé

ferenck 2018.06.06. 08:30

A Sculpteo évente készít beszámolót a 3D nyomtatás aktuális helyzetéről, trendjeiről, hogy merre tart a technológia. Tavaly a professzionális oldalt emelték ki, a nemrég közzétett idei szerint a tendencia, a profi használat terjedése olyannyira folytatódik és gyorsul, hogy közeledünk a tömegtermelés felé.

A beszámoló több mint ezer személlyel készült felmérésen alapul. Idén 4 százalékkal több nő vett részt benne, mint tavaly. A megkérdezettek különféle szegmenseket reprezentáltak: ipari és fogyasztói szektort, légjármű-ipart, egészségügyet stb.

3dnyomtatas_sculpteo.jpg

70 százalékuk szerint a tavalyinál többet fognak idén kiadni 3D nyomtatásra. 2017-ben csak 49 százalék látták így. 38 százalékuk 1001 és 10 ezer dollár közötti összeget kalkulál. 93 százalék versenyelőnyt lát a technológiában, 73 százalék szerint a riválisok is használják a 3DP-t. A befektetéseket és a megtérüléseket egyaránt stabilnak ítélik meg.

2018 nóvuma a termelékenység drasztikus növekedése. A megkérdezettek 43 százaléka a technológiát gyártásra alkalmazza, ami közel a duplája a 2017-es 23-nak. A fémhasználat 28-ról 36 százalékra emelkedett, azon belül is a közvetlen lézeres fémszinterezés (21 százalék él vele).

3dnyomtatas_sculpteo0_1.jpg 

Több vállalat árusítja és használja a saját gépeit, és felhasználók is egyre képzettebbek. Idén a résztvevők közel fele, tavaly pedig alig 20 százaléka vallotta 3DP szakértőnek magát.

39 százaléknál a termékfejlesztés felgyorsítása az elsőszámú szempont, amelyet az egyedire kialakított termékek és limitált szériák, valamint a növekvő rugalmasság követtek. A gyors innováció most fontosabb a termékek változatosságánál. A szakértelem és a dolgozók oktatása szintén egyre többet nyom a latban, de a printerek paramétereit, az anyagok beszállítását és költségeit is kiemelték.

Nő az innováció és a gépek, nyomtatóanyagok változatossága iránti igény. A válaszolók többsége az áresésben látja az additív gyártást leginkább megváltoztató tényezőt.

A Sculpteo három területet elemzett behatóan: ipari termékeket, fogyasztói javakat és a repülőgép-ipart. Az elsőben a 3DP-t főként prototípus-készítésre és gyártásra használják. Fogyasztói oldalról a kisszériás gyártás a legfontosabb, a repülőgép-iparnál 64 százalékkal a gyártás.

A trend azért nagyon fontos, mert hosszú ideig szakértők is a prototípuskészítést tartották a legfontosabb, szinte egyedüli komoly hasznosulásnak.

Címkék: trendek felmérés ipar gyártótechnológiák gyors prototípuskészítés Sculpteo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1514023394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása