HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Óriási növekedés a fémnyomtatásban

ferenck 2018.05.11. 08:30

A fotonikai fejlesztésekkel és gyártással foglalkozó kaliforniai Coherent felvásárolta az ORLAS Creator fémnyomtató lézertechnológiában érdekelt kivitelezőjét, a német OR Lasert. John Ambroseo, a Coherent vezérigazgatója elmondta, hogy az akvizíció – és a német cég megoldásai – újabb innovációkkal gazdagíthatják a döbbenetes tempóban növekvő fémnyomtatást.

A Santa Clara székhelyű vállalat március 31-ével záruló jelentést készített 2018-ról és az adózási év első hat hónapjáról. Az előző év azonos időszakával összevetve, részvényeik 2,95 dollárról 4,29-re emelkedtek, és az adósságállományuk is jó. Kiváló teljesítményük főként mobiltelefonokban, digitális kamerákban és média lejátszókban használt OLED kijelzőiknek köszönhető.

3dnyomtatas_metal_1.jpg

A 2016-ban bemutatott ORLAS Creatorral elkerülhető a nyomtatás .stl és .geode formátumokat generáló szeletelő szakasza. A gép ugyanis közvetlenül a CAD modellből printel. A közvetlen printelés annyira megtetszett a Coherent vezetőségének, hogy döntő szerepet játszott az akvizícióban.

„Iparági statisztikák alapján 2017-ben 80 százalékkal több fémnyomtatót adtak el, mint 2016-ban. A látványos eredmények ellenére, részben a folyamatfejlesztés és a folyamatok ismerete miatt korlátozott a piac. Sok gépfejlesztő folyamatfejlesztési szolgáltatásokat nyújt, a paramétereket eszközeikbe kódolják. Ezzel ugyan biztosítják a reprodukálhatóságot és a minőséget, viszont hátráltatják az innovációt” – magyarázza Ambroseo.

3dnyomtatas_metal_1.jpg

A probléma megoldására az OR Laser teljes additív gyártás szoftvercsomagot fejlesztett, és CAD modellek printeléséhez így nincs többé szükség külső cég szoftverére. A csomag és az akvizíció pozitív hatással lehet a fémnyomtatás piacára.

Az additív fémgyártás lézeres területein szintén komoly lehetőségekkel, folyamatok optimalizálásával kecsegtet. Az OR Laser a jövőben valószínűleg a repülő- és a járműipar felé fog nyitni.

Az akvizíció újabb példája európai fémnyomtató cég amerikaiak általi felvásárlására. A GE tavaly vásárolta fel a német Concept Lasert és a svéd AB-t, a 3D Systems pedig a fogászatban érintett holland Vertex-Global Holdingot.

Európai vállalatok között szintén beindultak az akvizíciók. A francia Gorgé Csoporthoz tartozó Prodways a szintén francia Interson-Protacban lett 75 százalékos tulajdonos, míg a német vegyipari óriás, a BASF a csúcskategóriás nyomtatószálakat gyártó holland Innofil3D-t vásárolta fel.

Címkék: cégek ipar fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2413902380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2018.05.13. 08:23:04

Pörgött a bullshit generátor redesen...
süti beállítások módosítása