HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kolumbiában is van már nyomtatott ház

ferenck 2018.05.10. 08:30

Évek óta nyomtatnak épületeket; Kína, Dubai, az Egyesült Államok, Oroszország és más európai országok után most már a 3DP fejlődésében (eddig) mérsékelt szerepet játszó Kolumbiában is printeltek házat.

A munkát a kolumbiai és panamai építkezésekben érintett Constructora Conconcreto nagyméretű 3D nyomtatóján végezték a cég innovációs központjában, az EIA Egyetemen, Antioquia megyében, közel a megyeszékhely Medellinhez.

3dnyomtatas_kolumbia.jpg

A Casa Origami nevű épületet is ott húzták fel. A gépen nem egyetlen darabot, hanem nagyobb részeket printeltek, amelyeket aztán összeszereltek.

A folyamathoz nem használtak öntőformát, a nyomatokat a Constructora Conconcreto saját betonszerű anyagával hozták létre. A cég korábban különféle tárgyakat, például virágtartókat és utcabútorokat is printelt, azokat követően döntött teljes ház mellett.

3dnyomtatas_kolumbia0.jpg

A 23,4 négyzetméter alapterületű, fürdőszobából, hálószobából, konyhából és étkezőhelyiségből álló ház egyelőre (működő) prototípus, napenergiás elektromos rendszerrel.

A cég szerint a munkálatok során egyértelműen kiderültek/bebizonyosodtak a D nyomtatótechnológia előnyei: a 32 darab gyártása nem egész 27 óráig tartott, a gép 24/7-es üzemmódban működik, a projekt környezetbarát, kevés hulladék generálódott.

Az 1961-ben alapított és az iparág trendváltásaihoz története során mindig jól alkalmazkodott Constructora Conconcreto a házzal jogosan pozícionálja magát a latin-amerikai épületnyomtatás vezetőjeként, és világviszonylatban is a technológia egyik élharcosaként. Való igaz, hogy egyre gyakrabban printelnek épületeket, az ezzel foglalkozó cégek azonban változatlanul úttörőknek számítanak.

A két szabadalmat jegyző kolumbiai vállalat tevékenysége azért kiemelten fontos, mert Latin-Amerikában nagy szükség mutatkozik olcsó lakóépületek iránt. Mindkét szabadalom a mostani munkához kapcsolódik és a nagyobb biztonságot célozza; az egyik építőanyagok feldolgozására, a másik egy új építési rendszerre vonatkozik. A szabadalmi oltalmat februárban nyerték el.

Címkék: beton épületnyomtatás környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7613900306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása